přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Volby do FESCo

Volby do FESCo

Volby do FESCo znamenají jedinečnou příležitost, jak ovlivnit podobu Fedory.


Vyšla Fedora 15 a to znamená jediné: volí se 5 členů do Fedora Engineering Steering Commitee. Tento orgán rozhoduje o zásadních technických otázkách a velkou měrou se tak podílí na směrování a podobě Fedory. Brněnská pobočka už ve FESCo zástupce má – Marcelu Mašláňovou, které se tento půlrok volby netýkají. Máme však dalšího kandidáta – Tomáše Mráze (t8m), který by mohl řady českých zástupců rozšířit. Brněnská pobočka Red Hatu má velký vliv na podobu Fedory tím, že má velký počet vývojářů, kteří na ní pracují. Pokud však chcete, aby měla brněnská pobočka a česká komunita Fedory i větší zastoupení v nejvyšších orgánech Fedory, pošlete Tomášovi hlas, stačí k tomu mít FAS účet.

Můžete se zúčastnit také voleb do Fedora Board, které probíhají souběžně s vobalmi do FESCo. Tam máme taky zástupce – Jardu Řezníka, toho se však tento půlrok volby také netýkají.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog