přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, WhoCallsMe?

WhoCallsMe?

Kdo mi volá? Třeba pomůže i vám ..


Dnes to bude ryze nelinuxový zápisek, zápisek, který se nebude věnovat OpenSource ani Debianu, natož otevřeným programům, které mám rád. (Předchozí věta je typickou ukázkou jak udělat agitaci na místě kde o výše zmíněné nikdo nestojí. ;-) ) No dost bylo srandy, co mě to teda dneska překvapilo ..

Měl jsem zmeškaný hovor, hovor z pro mě neznámého čísla 729930852. Leč práce byla přednější a tak jsem začal po volajícím pátrat až nyní. Hodný strýček Google (snad mu to ještě nějakou dobu vydrží) číslo rozpoznal a odkázal mě na službu Who calls me?, kde jsem se dozvěděl vše potřebné a především, že mi nestojí za to volat zpět...

Musím přiznat, že to je dobrý nápad, jedná se o databázi telefonních čísel cituji "prodavačů po telefonu, nevýdělečných organizací, charit, politických průzkumů, podvodníků a dalších společností, které vám zanechají zprávu, ukončí hovor jakmile to zvednete, těch kteří ignorují to, že s nimi nechcete mluvit a jednoduše vám naruší váš den." A jakou s nimi máte zkušenost vy?

Já zpravidla v takovýchto situacích říkám: "Správce sítě tu není. Ano, teď tu byl, ale těžko říct kdy se vrátí.", "Jo, já Microsoft Windows/Office nepoužívám, tak tu knihu nepotřebuju. Jestli to používá někdo jiný, to nevím.", no a pokud jsou opravdu neodbytní, pak to za mě vezme věrný posluchač stůl, vypovídat je zpravidla nechávám, ta radost když si na ně někdo udělá čas je slyšet i přes telefon. ;-)

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux