přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Čekání je u konce, vyšel nový Linux Mint 19

Čekání je u konce, vyšel nový Linux Mint 19

linux_mint.png

Hlavní novinkou v tomto vydání je jistě absence desktopového prostředí KDE. Verze 19 Tara je k dispozici oficiálně s prostředími Cinnamon, Mate a Xfce.


Uživatelé používající Linux Mint 18.3 nebo beta verzi systému Linux Mint 19 mohou přímo přejít na novou verzi.

Linux Mint 19 je založen na Ubuntu 18.04 LTS, tedy je dlouhodobě udržován. Vývojáři podporují operační systém až do roku 2023.

Jednou z velkých novinek ve funkcích systému je Timeshift. Timeshift vytváří snapshoty systému tak, aby uživatelé mohli obnovit předchozí verzi systému pomocí této funkce. Funguje podobně jako funkce obnovení systému Windows a je součástí všech grafických prostředí. 

Spolu s podporou Timeshift přichází změna v nástroji Update Manager. Ten nyní navrhuje nainstalovat všechny aktualizace namísto výběru, jak tomu bylo doposud. Hlavní myšlenkou je to, že uživatelé i administrátoři mohou obnovit předchozí systémový obraz pomocí Timeshift, pokud instalace aktualizací způsobí problémy. Je ovšem možné zrušit výběr aktualizací tak, aby se neinstalovaly vůbec.

Jako další z novinek můžeme zmínit, že správce softwaru v nové verzi systému disponuje rychlejším vyhledávacím enginem, došlo ke změně vzhledu uvítací obrazovky a byla přidána nová dokumentace. 

Předpokládá se, že všechny změny přijmou uživatelé dobře a toto vydání bude sloužit dlouhá léta bezproblémově jak pro nové uživatele, tak i ty stávající.

Instalační obraz nové verze Linux Mintu můžete stahovat i ze stránky Linux Mint CZ & SK.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz