přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, CZ.NIC vyhlašuje druhý ročník soutěže pro mladé programátory

CZ.NIC vyhlašuje druhý ročník soutěže pro mladé programátory

cznic.jpg

Sdružení CZ.NIC, správce domény nejvyšší úrovně .CZ, vyhlásilo druhý ročník soutěže pro mladé talenty v oblasti ICT. Projektu “VIP - Vyvíjej, Inovuj, Programuj“ se mohou od 1. října do 9. dubna 2010 zúčastnit práce zaměřené na vývoj nového open-source softwaru nebo inovaci softwaru používaného v oblasti internetových technologií, služeb či infrastruktury. Úspěšný projekt může i letos získat až 50.000 Kč. Zájemci o účast v soutěži mají na zaslání svých návrhů projektů čas do konce října.


Soutěž se bude i tentokrát skládat z několika fází. Soutěžící nejdříve pošlou své návrhy projektů. Z nich odborná hodnotící komise složená ze zástupců akademické obce, komerční sféry, sdružení CESNET, mediálního partnera a CZ.NIC vybere ty, které půjdou do dalšího kola. Těm současně určí i hodnotící kritéria. Poté začne samotná realizace vybraných projektů, po níž bude následovat prezentace soutěžících, vyhodnocení a ocenění výherců.

„Zájem o první ročník soutěže nás překvapil a zároveň ujistil, že tu taková soutěž má své místo. Oproti loňskému ročníku je v tom letošním několik změn. Mezi nimi je prodloužení doby, po níž budou moci soutěžící své projekty zpracovávat. Další se týká prezentace konečných řešení před odbornou komisí. Soutěžící tedy budou muset své práce také obhájit. Až po této části odborná komise jednotlivé projekty vyhodnotí a přidělí odměny.říká Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

Do prvního ročníku soutěže VIP bylo přihlášeno 32 prací. Finanční částku v celkové výši 271 tisíc si mezi sebe nakonec rozdělilo sedm projektů.

Podrobný harmonogram včetně informací k přihlášení do soutěže, možnostem realizace, hodnotící komisi atd. najdou zájemci na internetové adrese soutěže http://www.nic.cz/vip. Soutěž mediálně podpoří i její partneři, kterými jsou informační portály Root.cz, AbcLinuxu, LinuxEXPRES a měsíčník openMagazin.

 

Soutěž VIP - Vyvíjej, Inovuj, Programuj

 

Nahoru

Odkazy

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz