přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Fedora 28 je připravena k nasazení

Fedora 28 je připravena k nasazení

fedora logo_1.png

Nová verze Fedory sebou přináší jako obvykle spoustu novinek, jež vás můžou zaujmout. Pojďte se s námi podívat, co všechno je nového.


Toto vydání Fedory je výjmečné tím, že po mnoha letech vyšlo včas, což nelze brát jako kritiku, protože je díky tomu finální vydání vždy lepší. Pojďme k novinkám. První z nich, kterou bych jmenoval je zahrnutí repositářů třetích stran do systému, přičemž je při prvním spuštění Fedory uživatel dotázán jestli chce tyto repositáře použít (Google Chrome, Steam, ovladač pro grafické karty Nvidia). Dále se dostalo na notebooky, díky čemuž se mnoha uživatelům splní přání o delší výdrži jejich notebooku na baterii. To se děje díky několika užitečným nastavením, které by někteří běžní uživatelé těžko hledali. Konkrétně se jedná o nastavení SATA Link Power Management, Intel HDA a USB.

S touto verzí Fedory přichází i nová verze GNOME 3.28, které můžeme znát z nového Ubuntu 18.04. Samozřejmě tato verze obsahuje nové jádro, které sebou přináší množství svých novinek (například VirtualBox Guest Additions).

Toto jsou asi nejpodstatnější novinky týkající se nové Fedory 28 v edici Workstation, kterou bych hodnotil jako povedené vydání. Mnoho novinek je i v ostatních verzích a pokud by jste o ně měli zájem, odkážu vás na seznam změn, kde je vše podrobně vypsáno.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz