přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy

GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
Mark 16. 07. 2013, 21:54:43
Odpovědět  Odkaz 
Dost dobré, děkuji!
GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
Martin 18. 07. 2013, 10:51:48
Odpovědět  Odkaz 
Serial je vynikajici, diky moc za nej!

Pridam sve zkusenosti: GLPI provozujeme ve firme vice jak 5let a nedovedu si predstavit inventarizaci vetsiho poctu PC bez tohoto SW. Provozujeme ve spojeni s OCSNG, ktery automaticky scanuje PC a importuje data o SW a HW. V databazi mame cca 800 ks PC. GLPI splnuje a hodne prekracuje nase pozadavky na inventarizaci, zadny jiny SW (vcetne komercnich) neumi to co umi GLPI+OCSNG. A to jsem jich vyzkousel nekolik, jeden nejmenovany komercni je temer kopie GLPI :-) Z pluginu pouzivame reporty - lze vyjet info o poctech nainstalovanych SW, dale pak print to PDF pro tisk informaci o PC vcetne seznamu SW, ten pak jako prilohu predavaciho protokolu davame podepsat zamestnanci, prebirajicimu PC. Vynikajici je helpdesk a knowledge base. Drive jsme pouzivali i inventarizaci cartridges - lze mit prehled o stavu zasob, pokud nejake dochazi, automaticky prijde mail. Pouzivame i inventarizaci mobilu, je prehled o zarizenich a SIM kartach, ktere jsou komu prideleny. Dale jsou dobre kontakty - mame v nich ruzne dodavatelske a servisni firmy pro IT.

Jediny problem je zachovat jedinecne ID pro PC, pokud mate ve zvyku reinstalovat PC a pridelovat jim stejne nazvy, mate pak v GLPI duplicitni zaznamy (lze najit a odstranit, jsou na to nastroje). Proto doporucuji pridelovat computer name odvozene napr. ze serial number.

Zkouseli jsme pouzit i distribuci SW na PC pomoci GLPI+OCSNG, ale s nevalnym vysledkem.
Pokud by GLPI umelo dobre (i pomoci pluginu) distribuci SW na jednotlive PC, tak by to bylo uplne dokonale.
Mimo GLPI dale pouzivame ipplan pro prehled o IP adresach a RackTables. Idealni by bylo take tyto funkce integrovat do GLPI (ip management castecne umi).
Ondrej Dzivý Balucha Re: GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
Ondro 18. 07. 2013, 11:41:53
Odpovědět  Odkaz 
Dakujem za postrehy.
Musim suhlasit, ze inventarizaciu a helpdesk si bez GLPI neviem predstavit.
To boli aj pohnutky pre napisanie tohto serialu.
Re: GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
TomS 11. 11. 2014, 16:10:30
Odpovědět  Odkaz 
Ahoj.
Díky za seriál je to přesně to co potřebujeme, ale byl by tu prosím někdo ochoten poradit a dovysvětlit některé věci související s nasazením do praxe?
Díky za zprávu.
GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
Pista 18. 07. 2013, 18:00:06
Odpovědět  Odkaz 
Dobrý deň.
Seriál bol perfektný. Prečítal som jedným dychom hlavne aj preto, že niečo podobné by som potreboval nasadiť aj vo svojom zamestnaní.

Avšak, mal by som jednu otázku. Existuje do GLPI nejaký plugin alebo iná možnosť implementovať možnosť katalogizovať aj iné ako IT zariadenia?

Hlavne napríklad veľké dielenské stroje, kde by som mal možnosť zadefinovať aj nutnosť periodických revízných skúšok a systém by mi tieto udalosti vždy včas pripomínal?

Ďakujem.
Ondrej Dzivý Balucha Re: GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
Ondro 19. 07. 2013, 13:13:05
Odpovědět  Odkaz 
V GLPI vies evidovat cokolvek, neobmedzuje sa len a IT(my tiez v GLPI neevidujeme len IT zariadenia ale aj napriklad vahy). Dnes v GLPI mas pevne definovanu strukturu ale chysta uprava, ktora ti dovoli v inventari nadefinovat si vlastne zariadenie s vlastnymi polozkami.
Existuje aj plugin http://plugins.glpi-project.org/spip.php?article96. Skusal som ho uz davnejsie ale nefungoval uplne 100%(mohlo sa to ale zlepsit).

Zadefinovanie periodickych skusok by si tiez vedel napr. pomocou opakujucich poziadaviek. Nadefinoval by si si ku zadanemu stroju opakujucu sa poziadvku, ktora by sa vytvorila v tebou definovany cas pred koncom platnosti poslednej skusky. Akonahle by sa vytvorila dana opakujuca sa poziadavka, tak by ti GLPI polalo email o jej vzniku. Nieje to najelegantnejsi sposob ale funkcny. Pokusim sa pretlacit do GLPI funkciu aby zadefinovanie periodickych kontrol bolo jednoduchsie napr priamo cez dane zariadenie definovanim udrzby(revizie) a jej periodicity. Tiez by sa nam to hodilo pri registrascnych pokladnicach, kde je tiez povinna udrzba raz za urcity cas.
GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
Pepa Plíhal 8. 08. 2013, 10:12:59
Odpovědět  Odkaz 
Ahoj, skvělý seriál díky.
Testujeme GLPI a narazili jsme na jednu věc. Nemůžeme přijít na to aby s požadavky mohli pracovat pouze určité skupiny uživatelů podle kategorie požadavku.
Příklad: když je požadavek v kategorii "údržba" aby to viděli pouze uživatelé z údržby.
Díky za radu!
GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
smaza 25. 09. 2014, 17:43:38
Odpovědět  Odkaz 
Zdravím, díky za seriál, GLPI jsme nasadili ve firmě (zatím jen helpdesk) a jsme velmi spokojeni. Chtel bych se zeptat na jednu věc. Je možné nějakým způsobit zajistit, aby naši zaměstnaci nebo skupina lidí obecně viděla jen dané požadavky? Např. všichni zaměstanci mohou zadávat různé typy požadavků (např. IT, CRM, SKLAD..), každý vidí požadavky, které zadal a chtěli bychom a aby všichni viděli všechny požadavky zadané jako SKLAD (ostatní ne). Poradí někdo jak toho dosáhnout? Díky.
GLPI: Problém kodování znaků v emailu
Zdeněk Hrnčárek 5. 12. 2014, 11:41:00
Odpovědět  Odkaz 
Mám problém po upgradu na 0.85 se v emailových notifikacích rozhodilo kodování nevíte v čem je problém ?
GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
Ondřej 18. 03. 2016, 12:17:44
Odpovědět  Odkaz 
Ahoj pánové,
již dva dny řeším funkcionalitu GLPI a už vážně netuším a proto se obracím na vás.
GLPI šlape jako hodinky, ale dostal jsem požadavek od šefá, který by chtěl toto:
Vyjet finanční přehled u daného projektu ( Náklady u jednotlivých úkolů daného projektu ((entit)) např vypsané náklady za uplynulí měsíc u daného projektu). Hledal jsem na to i plugin, bohužel se mi nepodařilo najít co hledám. Můžete mi poradit?
Zkoušel jsem již mnoho pluginů, ale ten co bych potřeboval prostě najít nemůžu.
Za každou radu jsem velice vděčný a předem vám děkuji za pomoc.
GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
Michal 7. 06. 2018, 08:36:05
Odpovědět  Odkaz 
Dobrý deň,

dokáže GLPI aj grafické exporty majetku do mapy (pôdorys budovy)? Manažment ma rád obrázky :-). Ďakujem
Ondrej Dzivý Balucha Re: GLPI: Pluginy, správa, nástroje a osobné postrehy
Ondro 17. 07. 2018, 21:07:05
Odpovědět  Odkaz 
Vo verzii pribudla podpora OpenStreet Map pre vizualizaciu majetku ale priznam sa este som neskusal, co to vsetko dokaze. Dalej by som sa pozrel po pluginoch. Napriklad Reports alebo More Reporting.