Příspěvky Valve: Proč Linux: Nevěříme Windows 8
Myslím si, že pravý důvod, proč jde Valve do Linuxu, není to, že by se jim Windows 8 tak nelíbily. Hlavní důvod je ten, že Microsoft zavádí svůj vlastní distribuční kanál na aplikace, který bude sloužit i pro hry. Bude to úzce provázané s Live účtem, který je zase provázaný s herními konzolemi Xbox atd. Celý tady tento MS ekosystém je obrovskou hrozbou pro Valve, protože se taky může rychle stát, že Steam už nebude potřeba, tak Valve hledá platformy, kde takové hrozby nejsou.
Blbost ...!!! Hry na Linuxu proste nemaj zatim sanci, protoze cilova skupina, ktera by byla ochotna prejit z Windows na Linux, je moc mala a jen tak se nezvetsi.
Přijde mi, že jste chtěl reagovat asi na jiný komentář než na můj. Já snad píšu něco o tom, jestli budou hry na Linuxu úspěšné nebo ne?
Ježíši co je tohle za ptákovinu? Já chci Nautila takového, jaký je teď!!! No tak co, nechám si balíček a pojedu na starým Nautilovi... prostě pro mě je to super správce, snad ještě lepší než Dolphin.
Existuje nějaký rozumný vysvětlení pro takovou šílenost? Udělat z Nautila stěží Thunar? To zase rozhodoval manažer a ne programátor.
Existuje nějaký rozumný vysvětlení pro takovou šílenost? Udělat z Nautila stěží Thunar? To zase rozhodoval manažer a ne programátor.
Nikoliv manažer, nýbrž „UX designer“. Ve skutečnosti je to ale podobný odpad.
Katastrofa pro geegy, pro běžné uživatele se zmenšuje hrozba že "se jim tam něco rozbije" (což pro ně F3 je). Naštěstí to téměř ihned někde forkly a tobě snad stačí přidat PPA. BTW: Na Dolphin jako pokročilýho spráce nic nemá.
Krusader, nebo starý Konqueror :-D
Nautilus je od verze GNOME 3 pěkně k ničemu, umí toho polovinu co zvládala verze pro GNOME 2 a teď nějakého pitomce napadne, že i to co v něm ještě zbylo je potřeba odebrat, protože toho asi pořád umí příliš mnoho.
Tak prvně, vytvářet zástupce (v Linuxu spouštěče), vracení pomocí Backspace a kompaktní zobrazení, to zvládne i Průzkumník Windows, nehledě na fakt, že ve Windows 7 ho lze použít poměrně efektivně i jako dvoupanelového správce. Průzkumník ve Windows 7 byl v porovnání s Nautilem ve verzi pro GNOME 2 pořád jen chudým příbuzným se špatnou efektivitou. Jenže vývojáři GNOME se zřejmě rozhodli udělat ze stěžejní aplikace GNOME věc která nebude už umět vůbec nic.
Nevěřil jsem, že to někdy řeknu, ale zatímco Průzkumník Windows dohání co zaspal a integruje minimálně funkce považované za standard, Nautilus jde přesně opačným směrem.
Současný stav prostředí na Linuxu je tristní, vzhledy postavené na GTK 3 jsou nechutné (nevypadá to ani hezky a ani to není přehledné). Jenže prostředí to je ještě horší, KDE4 už je tak přeplácané, že než to nastavovat, tak to každej raději nechá jak to je a pak to stejně dá pryč. GNOME 3 ať už s Unity (ta lepší varianta) nebo se Shellem je něco naprosto nepoužitelného, spoustu věcí co jsem dřív dělal jednoduše, teď musím dělat formou obskurních metod a editací souborů, protože nějakej frikulín se rozhod, že zrovna tahle funkce je zbytečná. LXDE vypadá jako Windows 95 a taky tak funguje, škoda mluvit. Xfce se pomalu blíží k použitelnému desktopu, bohužel do stavu ve kterém je GNOME 2 má ještě docela daleko a i přes značné pokroky to pořád vypadá jak Windows 98.
Když to takhle půjde dál, vrátím se po X letech zpět k Windows (7), protože mi zatím (dokud bude podpora pro W7) nabídnou to co Linux dnes nemá, použitelný desktop s jehož nastavováním nemusím trávit půl roku.
Tak prvně, vytvářet zástupce (v Linuxu spouštěče), vracení pomocí Backspace a kompaktní zobrazení, to zvládne i Průzkumník Windows, nehledě na fakt, že ve Windows 7 ho lze použít poměrně efektivně i jako dvoupanelového správce. Průzkumník ve Windows 7 byl v porovnání s Nautilem ve verzi pro GNOME 2 pořád jen chudým příbuzným se špatnou efektivitou. Jenže vývojáři GNOME se zřejmě rozhodli udělat ze stěžejní aplikace GNOME věc která nebude už umět vůbec nic.
Nevěřil jsem, že to někdy řeknu, ale zatímco Průzkumník Windows dohání co zaspal a integruje minimálně funkce považované za standard, Nautilus jde přesně opačným směrem.
Současný stav prostředí na Linuxu je tristní, vzhledy postavené na GTK 3 jsou nechutné (nevypadá to ani hezky a ani to není přehledné). Jenže prostředí to je ještě horší, KDE4 už je tak přeplácané, že než to nastavovat, tak to každej raději nechá jak to je a pak to stejně dá pryč. GNOME 3 ať už s Unity (ta lepší varianta) nebo se Shellem je něco naprosto nepoužitelného, spoustu věcí co jsem dřív dělal jednoduše, teď musím dělat formou obskurních metod a editací souborů, protože nějakej frikulín se rozhod, že zrovna tahle funkce je zbytečná. LXDE vypadá jako Windows 95 a taky tak funguje, škoda mluvit. Xfce se pomalu blíží k použitelnému desktopu, bohužel do stavu ve kterém je GNOME 2 má ještě docela daleko a i přes značné pokroky to pořád vypadá jak Windows 98.
Když to takhle půjde dál, vrátím se po X letech zpět k Windows (7), protože mi zatím (dokud bude podpora pro W7) nabídnou to co Linux dnes nemá, použitelný desktop s jehož nastavováním nemusím trávit půl roku.
Naprostý souhlas.
Často si vzpomenu na celkovou tezi z knížky Tyranie okamžiku – trendem doby je vyvíjet cokoliv jakkoliv, hlavně stále rychleji a tak, aby to bylo co nejnovější. A čím rychlejší vývoj je, tím víc myšlenka i produkt stojí na místě. Občas mám trochu cukání napsat o tom něco jako úvahu. Zrovna na poli software a operačních systémů podobně jako spotřební elektroniky je to do očí bijící (lákající snad až k sociologii).
Věci, co fungují, protože vyzrály vývojem, se ruší, protože budoucnost potřebuje přece věci jiné (uživatelsky vzato, a subjektivně, se nic nevyrovná Gnome 2 a posledním verzím Xfce). Velcí hráči jsou neuvěřitelně nervózní, protože mají zato, že počítačem budoucnosti jsou přenosná zařízení. Nikdo už nezmiňuje, že přenosná zařízení jsou tak z 90 % určená pro kratochvíli a zábavu, pro práci a pohodlí si stejně stále každý kupuje desktop nebo notebook.
Windows 8 nejsou NIC jiného (i když to takhle nerad používám) než produkt strachu z mobilních zařízení.
Až se k tomu dostanu, možná něco sepíšu, i když nevím, jestli by takový článek tady vůbec k něčemu byl (zavání spíš uvolněným pivních humanismem :o).
Věci, co fungují, protože vyzrály vývojem, se ruší, protože budoucnost potřebuje přece věci jiné (uživatelsky vzato, a subjektivně, se nic nevyrovná Gnome 2 a posledním verzím Xfce). Velcí hráči jsou neuvěřitelně nervózní, protože mají zato, že počítačem budoucnosti jsou přenosná zařízení. Nikdo už nezmiňuje, že přenosná zařízení jsou tak z 90 % určená pro kratochvíli a zábavu, pro práci a pohodlí si stejně stále každý kupuje desktop nebo notebook.
Windows 8 nejsou NIC jiného (i když to takhle nerad používám) než produkt strachu z mobilních zařízení.
Až se k tomu dostanu, možná něco sepíšu, i když nevím, jestli by takový článek tady vůbec k něčemu byl (zavání spíš uvolněným pivních humanismem :o).
Milerád si něco počtu.
Naprostý souhlas. Marketing se totiž místo snahy vyhovět poptávce stále více tuto poptávku modifikuje, takže stádo samo chce to nové, ne to nudně zastaralé, třebaže entropii něco takového zvyšuje namísto snižování... V ekonomice je to stejné.
> Jenže prostředí to je ještě horší, KDE4 už je tak přeplácané, že než to nastavovat, tak to každej raději nechá jak to je a pak to stejně dá pryč.
Slovy klasika: Proč lžeš?
Slovy klasika: Proč lžeš?
Oni se s tím Nautilem snad po*rali v kině, ne? Proč ruší užitečné funkce, které nikomu nepřekáží? Co to sakra hulí? Co budu používat? Dvoupanelový režim používám furt! Asi by potřebovali pořádnou sukovicí po zádech aby se probrali. To mě fakt nasralo.
Musím říct, že s potěšením sleduji vývoj nautila. Od jisté doby kdy se z něj stal obrovský moloch, s haldou funkcí a neskutečně pomalým startem, tak jsem přešel na Thunara - u kterého se vývoj bohužel zastavit. Proto doufám, že vývojáři nautila očistí a stane se z něj opět použitelný file manager.
I program se spoustou funkcí (a ne že by jich Nautilus zas tolik měl) jde napsat tak, aby byl rychlý. Odstranit půlku funkcí jen proto, že to neumím není vůbec řešení. Rychlost velmi zpomalují různé moderní serepetičky a la zeitgeist a rozhodně ne takové (z mého pohledu elementární) funkce jako možnost přejít do nadřazeného adresáře.