přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Má smysl hledat novou práci, i když jsem víceméně spokojený?

Má smysl hledat novou práci, i když jsem víceméně spokojený?

Pokud nepatříte mezi ty šťastlivce, jejichž práce je zároveň koníčkem, rozumí si se šéfem a dělají přesně to, co je baví a ještě jsou za to adekvátně ohodnoceni, asi vás čas od času napadne, jaké by to bylo pracovat v jiné firmě, s jinými technologiemi, na jiných platformách. Někdo může občas zazávidět známému, že aktivně využívá angličtinu nebo že pouze nesedí za počítačem, ale podílí se na analýzách, komunikuje se zákazníkem, spravuje jiné servery apod. 


Myšlenku na jinou pozici často zastíní argumenty typu není to až tak špatné, jsem loajální, časem se to zlepší a stejně nemám jistotu, že by se něco změnilo. Je pravda, že při pohledu na inzeráty pozic jsou všechny napsané vágně, skoro tak, jako by je všechny obsazovala stejná firma. Nejlepší by to bylo jako při koupi auta, nejprve si zkusím testovací jízdu a když mi auto sedne, koupím ho. Když mě naopak zklame, dám od něj ruce pryč. Když ale zkusím zareagovat v nějaké firmě, zaberou pohovory spoustu času a často se až po několika schůzkách a testech člověk vlastně dozví, jak bude jeho práce přesně vypadat. Chtělo by to prostě vyzkoušet nejprve beta verzi, než se do toho pustím naostro. Vyzkoušet si práci bez ztráty současného zaměstnání nelze, lze ale získat maximum informací a přehled o trhu od prostředníka – personální agentury.

Možná si teď říkáte, že hlavním úkolem agentury je jen získat váš životopis a kdekoliv vás udat. Pokud si ale dobře vyberete, nemělo by to tak být. Potom by vaše beta verze v podobě hledání místa mohla být i úspěšným releasem.

Personální agentura vám může naráz představit několik pozic i firem, nastínit zaměření a rozdíly, seznámit vás s užívanými technologiemi, přiblížit vám fungování a atmosféru ve firmě, poradí vám s platem, představí nabízené benefity, co nejrealističtěji popíše pracovní úkoly a mnoho dalších věcí, které se z inzerátu nedozvíte. To vše během jediné schůzky či telefonátu. Nejlepší přehled o trhu a širokou nabídku pracovních pozic z daného oboru nabízí specializované agentury. Na IT se například specializuje agentura PERSPEKTIVA CZ s webovými stránkami www.itjobs.cz. Konkrétně tato agentura se specializuje na IT trh v Brně, pozice nicméně obsazuje po celé ČR.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz