přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

RSS kanál článků a blogpostů Mira Hrončoka.

Xfce - správce souborů, editor, průhledný terminál

xfce.png

V druhém díle seriálu o desktopovém prostředí Xfce se dočtete něco o třech důležitých aplikacích. O správci souborů Thunar, o tom, jak si v Xfce vedou textové editory, a něco málo o emulátoru terminálu. A nezapomeneme na scénu uvést také kompozitor a vysvětlit, o co jde.


 

Xfce - seznámení s prostředím

xfce.png

Když se řekne, že Xfce je odlehčené desktopové prostředí, dost z vás si jistě představí něco, co je nekompletní, co nemůže konkurovat "opravdovým" prostředím, jako je KDE, nebo GNOME. Opak je pravdou - Xfce nejenom, že funguje, jak má, ale vypadá hezky a svou jednoduchost efektivně využívá.


 

LEGO v Linuxu

lego.png

Před několika lety (ještě na Windows) jsem měl, jak říkala babička „LEGO v počítači“. Ono LEGO se skládalo ze tří součástí – databáze součástek LDraw, programu na tvoření modelů MLCad a programu na prohlížení modelů LDView. Dovedete si představit, jak mě potěšilo, že první dvě součásti fungují bezproblémově na mém Ubuntu?


 

Redakce

Zajímá vás, kdo pro vás připravuje pravidelné informace ze světa Linuxu a svobodného softwaru? Jste zvědaví, jak vypadáme? Potom se začtěte do přehledu informací o několika členech redakce, kteří jsou nejvíce vidět. Poděkování ale patří i těm, jejichž tváře zde nenajdete.


 

Etomite

etomite_logo.jpg

Seriál o systému pro správu obsahu Etomite.


 

Xfce

xfce.png

Moderní a trochu netradiční grafické prostředí pro power users. Je podobné GNOME, ale GNOME to přece jen není. Následující seriál vám ho představí.


 
‹‹   Předchozí   10 15 16 17 18 19 20

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog


Tagy