přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

RSS kanál článků a blogpostů Mira Hrončoka.

Botanicula v 64bitové i 32bitové Fedoře

botanicula.png

Jak si nainstalovat vše potřebné, abyste mohli v 64bitové i 32bitové Fedoře hrát novou českou hru Botanicula z dílen tvůrců Machinaria?


 

Rozhovor: Magnus Hagander, prezident PostgreSQL Europe

postgresql.png

Magnus Hagander je prezidentem PostgreSQL Europe a členem Core Teamu vývojářů PostgreSQL. Letos už na akci Prague PostgreSQL Developers’ Day (P2D2) přednášel potřetí. Mluvili jsme s ním o jeho funkcích v rámci PostgreSQL, o jeho vztahu k této konferenci, o FOSDEMu, jeho blogu a dalších věcech.


 

Interview with Magnus Hagander, the president of PostgreSQL Europe

postgresql.png

Magnus Hagander is the president of PostgreSQL Europe and a member of Core Team of PostgreSQL. This year he was lecturing at the Prague PostgreSQL Developers’ Day (P2D2) for the third time. We’ve interviewed him about his positions in PostgreSQL, about his relation to this conference, about FOSDEM and about his blog and more stuff.


 

Srovnání linuxových distribucí

distribuce.png

Na rozdíl od systémů Microsoft Windows a Mac OS X neexistuje pouze jedna varianta Linuxu, ale mnoho distribucí. Linuxových distribucí jsou stovky a vznikají další, seznamte se s nejrozšířenějšími.


 

Recenze mini knížek do vaničky

vana.jpg

Společně s várkou jiných knih od nakladatelství Computer Press jsme do redakce dostali čtyři kousky, které jsou nutnou součástí knihovny každého správného linuxáka.


 

Reportáž z Prague PostgreSQL Developers' Day 2012: Odpoledne

p2d2.png

Ve čtvrtek 9. 2. 2012 proběhl v Praze v prostorách MFF UK na Malostranském náměstí již pátý ročník jednodenní konference Prague PostgreSQL Developers' Day, která se, jak název napovídá, zabývá databází PostgreSQL a která je určená především vývojářům. Ohlédněte se s námi za odpoledními přednáškami.


 

Reportáž z Prague PostgreSQL Developers' Day 2012: Dopoledne

p2d2.png

Ve čtvrtek 9. 2. 2012 proběhl v Praze v prostorách MFF UK na Malostranském náměstí již pátý ročník jednodenní konference Prague PostgreSQL Developers' Day, která se, jak název napovídá, zabývá databází PostgreSQL a která je určená především vývojářům. Ohlédněte se s námi za dopoledními přednáškami.


 
‹‹   Předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 20   Následující   ››

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog


Tagy