přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Proč používá Linux

Proč používá Linux

proc.jpg

Zajímá vás, proč se o Linuxu říká, že je tak dobrý? Přemýšlíte, proč jej všichni ti lidé používají a co na něm vidí? Přečtěte si následující příběhy - zeptali jsme se uživatelů Linuxu, čím je Linux oslovil.


Chcete se podělit se čtenáři o své důvody? Potom neváhejte a napište nám na adresu redakce@linuxexpres_cz - rádi vaše zkušenosti na této stránce vydáme. Chceme ukázat, že Linux je zralý systém a že se vyplatí jej používat. Pochlubte se!

Váš příběh by měl začínat krátkým představením vaší osoby - aby čtenáři viděli, že jste reálná osobnost a ne výmysl redakce. :-) Pošlete nám také celé své jméno a nejlépe fotku obličeje a třeba také obrázek plochy. Do odkazů také přidáme odkaz na vaše soukromé stránky či blog.

Ondřej Bockschneider

Jmenuji se Ondřej Bockschneider a na OS Linux - Ubuntu 7.04 - jsem přešel z následujících důvodů.


 

Juraj Šípoš

S Linuxom sa cítim slobodnejší. Prvý Linux som vyskúšal niekedy v roku 1995, keď sa dostal na CD istého počítačového časopisu.


 

Marek Stopka

stopka.jpg

Marek Stopka je v současnosti student Střední průmyslové školy elektrotechniky a informatiky, který se chystá jít studovat na Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy. Mimo počítače se zajímá o elektroniku a matematiku. Mimo tyhle záliby má také ty klasické pubertální koníčky, jako je chodit na billiard, do hospod a podobně.


 

Tomáš Hanusek

hanusek.jpg

Tomáš pracuje v současné době jako analytik v softwarové firmě. Linuxu se věnuje od roku 2001. Vystudoval gymnázium v Orlové a poté VŠE v Praze, obor hospodářská politika, vedlejší specializace peněžní ekonomie a bankovnictví. V Linuxu se zajímá hlavně o oblast multimediálních aplikací, tj. střih a zpracování videa a manipulace s TV, DVD, CD. Je fanouškem seriálů jako Červený trpaslík, Black Books, skupiny Monty Python atd.


 

Michal Grňa

grna.jpg

K Linuxu jsem se dostal vlastně omylem. Zhruba před 12 lety jsem se po nedobrovolném opuštění vysokoškolských studií sebevědomě ucházel o místo administrátora u jedné firmy, kde byla mezi mnoha jinými požadavky i znalost práce se systémem UNIX.


 

Jiří Eischmann

eischmann.jpg

Jirka Eischmann studuje VŠE v Praze. O počítače se zajímá od roku 1995, kdy dostal první počítač. K Linuxu se dostal poprvé v roce 1998 a od roku 2005 ho používá výhradně. Kromě zájmu o Linux a dění ve světě open source se zajímá také o prohlížeč Opera. Je členem týmu kolem největšího českého portálu o Opeře. Sezení u počítače vyrovnává sportem, a to ragby a silovým trojbojem, kde je dvojnásobným juniorským mistrem republiky. Mezi jeho další velké záliby patří cestování a fotografování.


 

Martin Šín

sin.jpg

Narodil se v roce 1980 v Pardubicích a po gymnáziu vystudoval Pedagogickou fakultu v Hradci Králové obor Matematika a Informatika. Po škole nastoupil jako učitel a dodnes učí na VOŠZ a SZŠ Hradec Králové, kde působí i jako správce sítě. Ve volném čase se zabývá překlady programů s otevřeným zdrojovým kódem a vylepšováním distribuce Debian, kterou také používá.


 

Lubomír Čevela

cevela.jpg

Lubomír Čevela (*1968) je programátorem na volné noze. Kromě používání Linuxu patří mezi jeho zájmy především fotografování a práce s videem. Této tématice se věnuje již několik let prostřednictvím článků, které píše pro různá média.


 

Michal Vyskočil

vyskocil.jpg

V minulosti studoval na FIT VUT v Brně, kde se také seznámil s unixy/Linuxem, které se staly jeho koníčkem a později i zaměstnáním, protože v současné době pracuje ve společnosti SUSE Linux v Praze, kam se přestěhoval ze svého rodného Blanska. Tam se věnuje tvorbě balíčků, zejména pro software napsaný v Javě. Z IT koníčků ho vyjma Linuxu obecně, zajímá programování (zejména Python, ale i chabé pokusy se Scheme) a počítačová grafika. Občas je dokopán k tomu, aby napsal nějaký zajímavý článek s touto tématikou.


 

Kryštof Hoder

Studuje informatiku na MFF UK. Jeho zkušenosti s Linuxem byly doposud značně periodické.


 
‹‹   Předchozí   1 2 3 4   Následující   ››

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz