přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Nové rozšíření Firefoxu odděluje Facebook od ostatní webové aktivity

Nové rozšíření Firefoxu odděluje Facebook od ostatní webové aktivity

firefox.png

Toto rozšíření vám pomůže lépe oddělovat aktivitu Facebooku od ostatních webových aktivit a tím mu omezuje schopnost sledovat a shromažďovat vaše osobní data.


Mozilla se angažuje v agresivní strategii proti politice správy dat ve službě Facebook, kterou považuje za nevhodnou. Jeff Griffiths ze společnosti Firefox řekl: "Nedávno jsme vytvořili Facebook Container kvůli rostoucí potřebě a poptávce od uživatelů, aby lépe mohli spravovat svá online data. Chtěli jsme pomoci našim uživatelům lépe chránit jejich prohlížení.".

Na blogu společnosti se objevila informace o tom, že Mozzila neshromažďuje data z rozšíření Facebook Container, pouze eviduje kolikrát bylo na zařízení nainstalováno nebo odstraněno. Při instalaci tohoto rozšíření vymažete souboty cookies Facebooku a odhlásíte se z něj. Při příští návštěvě se otevře nová modrá barva prohlížeče (karta kontejneru). Na této kartě se můžete přihlásit k Facebooku a používat ho jako obvykle. Pokud ovšem kliknete na odkaz, který není na Facebooku nebo se přesunete na web, který není součástí Facebooku, budou tyto stránky načteny mimo kontejner.

Doplněk Facebook Container je jedním z několika kroků, které společnost Mozilla provedla po zveřejnění, že společnost Cambridge Analytica získala přístup k údajům o 50 milionech uživatelů bez jejich souhlasu během prezidenstké kampaně v roce 2016. Minulý týden například zastavila reklamu na Facebooku. Charles King, hlavní analytik společnosti Pund-IT řekl pro webový portál LinuxInsider, že obchodní model společnosti Facebook je založen na prodeji uživatelských dat inzerentům a dalším zúčastněným stranám.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz