přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, FSF: Zavolejte otci webu kvůli DRM

FSF: Zavolejte otci webu kvůli DRM

DRM

Free Software Foundation vyzývá příznivce internetové svobody, aby zavolali Timu Bernersi-Leeovi a řekli mu, aby konsorcium W3C nezahrnovalo DRM (EME) do standardu HTML.


Firmy jako Netflix, Microsoft nebo Google se už několik let snaží, aby se součástí standardu HTML stala i specifikace DRM známá pod názvem Encrypted Media Extensions (EME). Již před čtyřmi lety vyzval Richard Stallman, zakladatel Free Software Foundation (FSF) a projektu GNU, k tomu, aby konsorcium W3C toto zapracování odmítlo. Jeff Jaffe, ředitel konsorcia, naopak označil zahrnutí za nezbytné, aby nedošlo k rozštěpení webu.

Všechny běžné webové prohlížeče v aktuálních verzích již EME podporují.

Nyní FSF vyzývá příznivce internetové svobody, aby zavolali na veřejně dostupné telefonní číslo, jehož majitelem není nikdo jiný, než Tim Berners-Lee, „otec webu“ a předseda W3C. Každý volající by měl být zdvořilý a jít v telefonátu přímo k věci – tedy proč DRM/EME do standardu nezahrnovat. Následně by měl napsat na speciální e-mailovou adresu pro zjištění celkového počtu volajících.

Nahoru

Příspěvky

FSF: Zavolejte otci webu kvůli DRM
Pavel Šimerda 3. 04. 2017, 21:09:35
Odpovědět  Odkaz 
Nidky jim štěpení webu nevadilo a nikdy jim nevadilo se přetahovat o ideály v případech, kdy bylo jasné, že to web jenom poškodí, tak proč se z nich tak najednou stávají pragmatici? :)

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog