přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Novým zlatým členem Linux Foundation je China Mobile

Novým zlatým členem Linux Foundation je China Mobile

Firma China Mobile se připojila k nadaci Linux Foundation jako tzv. zlatý člen. Stala se tak první čínskou firmou v této nadaci.


Linux Foundation je nezisková organizace založená za účelem podpory Linuxu - především jeho standardizace, propagace a výuky. V současné době má přibližně sto členů, z toho je sedm platinových (nejvyšší úroveň podpory), deset zlatých (střední úroveň) a zbývající jsou stříbrní (nejnižší úroveň). Skupinu zlatých členů nyní „zakulatila“ (na zmíněných deset) čínská státní společnost China Mobile Communications Corporation.

Jedná se nejen o prvního zlatého člena z Číny, nýbrž o prvního čínského člena Linux Foundation vůbec. China Mobile Ltd. (což je společnost vlastněná ze zhruba 70 % firmou China Mobile (Hong Kong) Group Limited, která je ve stoprocentním vlastnictví China Mobile Communications Corporation) je mobilní telefonní operátor obsluhující více než 570 mil. zákazníků (nejvíce na světě). Tržby za rok 2009 činily 451 mld. jüanů (cca 1,18 bil. Kč), společnost má přibližně 146 000 zaměstnanců. Připojení se k Linux Foundation tedy mimo jiné znamená velkou příležitost pro přístup Linuxu k velké základně potenciálních uživatelů.

Nahoru

Příspěvky

Novým zlatým členem Linux Foundation je China Mobile
martin kolář 9. 11. 2010, 20:43:02
Odpovědět  Odkaz 
copak zas soudruzi přišli vykrádat ??

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz