přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, openSUSE Leap 15 je venku!

openSUSE Leap 15 je venku!

openSUSE_logo.png

V den zahájení letošní konference openSUSE v Praze vyšla i nová verze této oblíbené distribuce. Obrazy openSUSE Leap 15 Live jsou opět k dispozici ve verzích KDE i GNOME, proto jej jednoduše můžete vyzkoušet bez nutnosti měnit váš stávající systém.


Nejnovější verze OpenSUSE přináší především nový instalační program, vylepšení pro využití cloudu a podporu prostředí KDE a GNOME. Leap 15 má také lepší propojení se SUSE Linux Enterprise (SLE), což usnadňuje uživatelům jednoduše migrovat z komunitního operačního systému na profesionální verzi, která nabízí lepší stabilitu a dlouhodobou podporu.

Pro ty z vás, kteří se diví, proč je tato verze OpenSUSE nazývána Leap 15, když poslední verze byla 42, je to proto, že vývojáři chtěli vrátit název zpět do souladu se SLE, který je aktuálně ve verzi 15. V plánu je vydávání drobných aktualizací jednou za rok v příštích třech letech, to znamená, že následující verze bude 15.1, která vyjde za rok a tak dále.

OpenSUSE je bezplatná a otevřená distribuce GNU/Linux dostupná pro počítače a servery. Nejnovější verze obsahuje řadu aktualizovaných balíčků, aktualizovaný diskový oddíl, nový nástroj pro správu brány firewall a spoustu dalších změn, o kterých se můžete dovědět v poznámkách k vydání.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz