přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Přichází Wine 3.4

Přichází Wine 3.4

wine_logo.png

Wine 3.4 sebou jako běžné vydání přináší několik málo novinek a oprav, jež sice nepřináší výrazné zlepšení běhu aplikací na Wine, ale snaží se na tom po menších úsecích pracovat. Pojďte se na tyto novinky podívat.


Wine je, jak určitě většina z vás ví, software, který vytváří aplikační rozhraní a umožňuje tak běžet aplikacím pro MS Windows pod Unixovými operačními systémy. Zejména v poslední době prochází Wine určitým zlatým věkem, kdy do něj aktivně přispívá spousta vývojářů a neustále jej zlepšují. Takovým hlavním milníkem bylo vydání verze Wine 3.0 (vydání proběhlo v druhé polovině ledna). Wine 3.0 přinesla především podporu Direct3D 10 a 11, Direct3D Command Stream a výchozí verze Windows je nově Windows 7, čímž se Wine opět přiblížilo blíže k realitě dnešních dnů.

Wine 3.4 pracuje zejména na zlepšení podpory Vulkanu ve Wine a jeho integraci do X11. Podpora Vulkanu byla do Wine přidána teprve nedávno s příchodem řady Wine 3. Vydání 3.4 také lépe pracuje s ovládáním privilegovaných instrukcí x86-64, lepší editaci pomocí hex v rámci RegEdit a různé patche Wine-Staging, které byly opraveny a připraveny na sloučení se stabilní větví vývoje. Pokud vám výčet novinek nestačí tak více najdete v poznámkách o vydání.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz