přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Vývoj Ubuntu pro chytré telefony podpoří osm mobilních operátorů

Vývoj Ubuntu pro chytré telefony podpoří osm mobilních operátorů

ubuntu.png

Společnost Canonical oznámila, že se domluvila s osmi velkými mobilními operátory na vytvoření pracovní skupiny, která bude dohlížet na vývoj operačního systému Ubuntu pro smartphony. Informaci přinesl web Arstechnica.com. Spojenectví s operátory může Ubuntu phone OS pomoci dostat se do mobilních telefonů po celém světě.


Canonical uvedl, že prvními členy skupiny jsou Deutsche Telekom, Everything Everywhere, Korea Telecom, Telecom Italia, LG UPlus, Portugal Telecom, SK Telecom a jeden ze španělských operátorů. Podle Jona Brodkina z webu Arstechnica.com by se mohlo jednat o Telefónicu. Přestože tato partnerství mohou Ubuntu významně pomoci prosadit se na celosvětovém trhu chytrých mobilních telefonů, zatím mezi zapojenými subjekty chybí, vyjma Deutsche Telekom, významný operátor severoamerického trhu.

Sdružení ve skupině budou mít přístup k informacím o Ubuntu a plánům výrobce zařízení, který bude nový OS pro chytré telefony podporovat. Přirozeně také budou mít vliv na plán vývoje, i když ten je stále v rukou Canonicalu, a příležitost být partnery společnosti při uvádění produktu na trh.

Podle vyjádření Canonicalu se bude skupina pravidelně setkávat a diskutovat témata týkající se vývojového ekosystému, portability aplikací na Android a Blackberry, HTML5 standardů, rozdělení příjmů, platebních mechanismů, pozicování produktu na trhu koncových uživatelů a firem atd. Uvidíme, jak se novému Ubuntu podaří v ostrém konkurenčním prostředí získat podporu operátorů, vývojářů mobilních aplikací a výrobců zařízení, které jsou pro přežití na trhu klíčové.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz