přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Vyzkoušejte si Ubuntu 18.04 Beta 2

Vyzkoušejte si Ubuntu 18.04 Beta 2

Ubuntu.jpg

Vydání Ubuntu 18.04 Beta 2 vám představí všechny novinky, na které se můžeme těšit ve finálním Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver), jež vyjde v druhé polovině tohoto měsíce.


Nové Ubuntu 18.04 LTS sebou přinese spoustu zajímavých změn, na které se můžeme těšit. Pokud používáte především LTS verze, tak vás zaujme změna pracovního prostředí z Unity na GNOME, o níž většina z nás ví, ale málo kdo ji vyzkoušel. V souvislosti s touto změnou si všimnete i jiné přihlašovací obrazovky, nyní Ubuntu bude používat GDM místo starého známého LightDM. Toto jsou asi nejvíce pozorovatelné změny, pokud používáte LTS verzi, samozřejmě je jich mnohem víc.


Uživatelé předchozího Ubuntu 17.10 si mnoha změn nevšimnou. Jmenovat ale můžeme například to, že je použit X Server jako výchozí, také můžete použít možnost „Minimální instalace“, vyzkoušet aplikaci GNOME To DO a několik dalších.

Společně s Ubuntu vyšly i jeho deriváty (Ubuntu Budgie, Ubuntu MATE a Xubuntu). Stále platí to, že tato verze není pro každého a pokud dbáte na stabilitu svého systému tak počkejte až na finální vydání. Ubuntu 18.04 beta 2 již můžete stahovat ze serveru Ubuntu.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz