přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Xfce Thunar 1.8 přechází z GTK2 na GTK3

Xfce Thunar 1.8 přechází z GTK2 na GTK3

cavt49f5d18f6cf26.png

Správce souborů Thunar v pracovním prostředí Xfce byl vydán v nové verzi, která především přichází s novinkou v podobě přechodu ze starého GTK2 na nové GTK3.  Pojďme tedy nahlédnout na jeho novinky.


Projekt Xfce patří k projektům, kde se volí spíše konzervativnější přístup vývoje nových verzí a většinou si na novou verzi počkáme i několik let. To ovšem neznamená, že by se celý projekt vždy zastavil a těsně před vydáním nové verze začali vývojáři pracovat. Nové verze aplikací, které spadají pod projekt Xfce vychází celkem často, ovšem většinou sebou nepřináší velké množství novinek a tak je většinou ani nezaznamenáme. A dnes se proto o jedné nové verzi zmíníme, jak už asi víte z názvu.

Včera vyšla nová verze správce souborů Thunar, jež sebou přináší především přechod na GTK3. Verze knihovny GTK2 je již považována za zastaralou a většina ostatních projektů ji už „dávno“ opustila, ale projekt Xfce se k tomuto kroku dostal až teď. Jednou z dalších novinek, kterou jako uživatelé zpozorujeme je přidání tlačítek „další“, „předešlý“, „o úroveň výše“ a „domů“. Tyto tlačítka by měla přispět ke snadnější orientaci. Kromě těchto změn se událo několik dalších změn ve vnitřních komponentách, kdy byla přidána podpora několika knihoven. To je vše k novinkám Thunaru.

Na novou verzi samotného Xfce 4.14 si nejpíš ještě chvíli počkáme, protože ještě nejsou připraveny všechny jeho komponenty. Stále chybí nové verze několika modulů, které je potřeba dodat s novou verzí. Jestli vás zajímá jak přesně na tom nová verze je, tak můžete se podívat na této stránce.

Nahoru

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz