přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Není Open jako Open

Není Open jako Open

Aneb co dělat s Open XML MS Office 2007 ..


Je to zajímavé, ale donedávna mi OpenOffice.org otevíral i dokumenty vytvořené v MS Office 2007, tedy ty prapodivné dokumenty končící např. na .docx. Protože mi však už tyto dokumenty neotvírá (používám Debian testing a dál jsem po tom nepátral), hledal jsem, jak mu to opět umožnit.

Řešení spočívá v instalaci odf-converter, což je balíček vytvářený společností Novell a i když Novell jako takový (díky setkání se s jejich produktem Novell Netware a smlouvě s Microsoftem) bytostně nesnáším, tento balíček jsem si přesto nainstaloval a musím uznat, že se jim povedl. Takže jak umožnit OpenOffice.org, aby nové soubory MS Office 2007 otevřel? Třeba takto:

 

Na této stránce naleznete vše potřebné. :-) No a pro jednoduchost a 32b architekturu (nebude do budoucna s novou verzí fungovat):

wget http://download.go-oo.org/red-carpet/ooo-680/sled-10-i586/odf-converter-1.1-7.i586.rpm
sudo alien -i odf-converter-1.1-7.i586.rpm

Je zajímavé, že na těchto stránkách umožňují stažení konvertoru "jen tak", zatímco Novell pro stažení balíčku nutí uživatele k registraci. Nevím jak vy, ale já nucené registrace nerad. ;-)

 

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux