přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Rok jinak - šance (nejen) pro neziskovky

Rok jinak - šance (nejen) pro neziskovky

Co by se stalo, kdyby profesionálové z oboru působili na čas v neziskových organizacích? Přesně to se můžete dozvědět, pokud budete sledovat příběhy z projektu Rok jinak. Možná uspěje i ten můj.


Poslední rok řeším osobní dilema, chěl bych se věnovat něčemu užitečnému, něčemu v čem vidím smysl, ale nechci úplně odejít z oboru a neziskovky moji práci nezaplatí. Přesně toto ale řeší projekt nadace Vodafone, který se jmenuje Rok jinak. Jeho hlavním smyslem je přenos know-how z komerřní do neziskové sféry.

Rok jinak je českou variantou globálního programu Nadace Vodafone „World of Difference“, který úspěšně funguje ve více než 20 zemích po celém světě, od Nového Zélandu až po Ghanu. V ČR jím zatím během čtyř let prošlo 22 projektů.

Když jsem se o projektu dozvěděl, tak přesně zapadl do toho, co jsem si přál. Je to risk, možná budu nezaměstnaný, protože většinu úsilí nyní věnuji hledání projektu, ale jdu do toho.

Pokud pracujete v neziskovce nebo máte něko známého, koukněte co nabízím máme ještě 23 dní do podání projektu. Rád se budu podílet na open source projektech, nasazení open source v neziskovce pokud to bude dávat smysl. Pro nabídky prosím využívejte formulář u mého profilu. A nebo mi třeba držte palce.

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jirka Vrba

Jirka Vrba

Někdy v minulém století vystudoval stavební fakultu, kde i posléze působil a oblíbil si UNIX. Dále se několit let živil jako programátor, posléze vedoucí vývoje webových aplikací a dnes scrum master v Seznam a.s.


  • Distribuce: Ubuntu, Centos, OpenWRT
  • Grafické prostředí: GNOME KDE

| proč linux | blog