přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Jirka Vrba

Jirka Vrba

1 2 3 4 5 6   další   ››

Rok jinak - šance (nejen) pro neziskovky

Co by se stalo, kdyby profesionálové z oboru působili na čas v neziskových organizacích? Přesně to se můžete dozvědět, pokud budete sledovat příběhy z projektu Rok jinak. Možná uspěje i ten můj.



LinuxEXPRES na Google Currents

Nedávno spustila společnost Google českou verzi služby Google Currents pod trochu matoucím názvem Google Aktuality. Ne, nejedná Google News, tedy česky Zprávy. Jedná se o velmi zajímavou službu, díky které můžete číst například i LinuxEXPRES na tabletech a chytrých telefonech.



Sedm let LinuxEXPRESu právě dnes!

Tištěný časopis LinuxEXPRES přišel a odešel. Webový portál www.linuxexpres.cz je tu dnes sedm let. Jaké to bylo v pozadí?



Ohlédnutí za konferencí eGovernment 20:10, Mikulov 2011

Tento týden proběhla na zámku v Mikulově výroční konference zaměřená na eGovernment, tedy na elektronizaci veřejné správy.



Brewtarget aneb s linuxem na pivo

U piva se dá vést spoustu řečí o tom, jestli je lepší gnome nebo KDE a jak je celé to ubuntu nanic. Ale co takhle zaměstnat linux jako pomocníka pro vaření piva?



Používá někdo linux pro skládání hudby?

Využití počítače pro vymýšlení hudby byl můj dávný sen. Připojit klávesy, mikrofon, efekty a šup na to. Je to ale s linuxem možné?



Synchronizace kontaktů s mobilním telefonem

Jak tak používám dva mobilní telefony, tak jsem postupem času začal zjišťovat, že by se mi hodilo mít kontakty synchronizované. Přidám kontakt do jednoho a ve druhém bude také. A pak jsem šel ještě kousek dál, kontakty bych rád viděl i v thunderbirdu.



Pidgin a Facebook chat v Ubuntu 9.10

Pokud používáte kecálka Pidgin pro Jabber či ICQ, možná jste si všimli, že nabízí i možnost přidat svůj facebook účet a používat ho i pro komunikaci pomocí tohoto protokolu. V čem je tedy problém? V ubuntu 9.10 nefunguje.



Rozšíření pro Chrome

Vývojová verze prohlížeč Chrome (Chrome 4.0.249.0) podporuje rozšíření a synchronizaci záložek.



New Wave theme pro Gnome a Firefox

Od letošního jara používám v Gnome téma New Wave. Pěkné, elegantní, ale má dva problémy - firefox a openoffice. V obou případech jsou položky menu tmavě šedé na tmavě šedém podkladu. Trvalo mi to téměř půl roku, ale nakonec jsem začal hledat řešení.



Rádio pro facebook generaci

Společnost Pure uvede na trh nový model internetového rádia, tentokrát vylepšené o dotykový display a integraci facebooku a twitteru.



Chrome a Flash v linuxu

Prohlížeč Chrome na linuxu používám čím dál častěji, bohužel mi stále chyběla podpora flashe. A tak kvůli počasí na idnes.cz nebo kvůli youtube jsem pouštěl firefox. Našel jsem návod jak zprovoznit flash v ubuntu 9.04.



Webslices na Linuxexpresu

Společnost Microsoft přišla v Internet Exploreru 8 s několika inovacemi. Jednou z nich jsou webslices. Zdá se vám, že s linuxem to nemá nic společného?



Wiimote s ubuntu

K vánocům jsem svým dcerám pořídil Nintendo Wii a tím se spustila celá lavina dalších událostí. Tak třeba televize, tu jsme jsme roky ignorovali. Stačila televizní karta a připojit počítač k zesilovači. Televizní nábytek nebo DVD přehrávač. K čemu to je?



¿Co takhle kubánský Nova Linux?

Kuba se vydala cestou vlastní linuxové distribuce - Linux Nova. Tato informace byla poměrně dost medializovaná z politické stránky věci. Zkusil jsem Nova Linux nainstalovat.



1 2 3 4 5 6   další   ››

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jirka Vrba

Jirka Vrba

Někdy v minulém století vystudoval stavební fakultu, kde i posléze působil a oblíbil si UNIX. Dále se několit let živil jako programátor, posléze vedoucí vývoje webových aplikací a dnes scrum master v Seznam a.s.


  • Distribuce: Ubuntu, Centos, OpenWRT
  • Grafické prostředí: GNOME KDE

| proč linux | blog


Tagy