přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

RSS kanál článků a blogpostů Mira Hrončoka.

PyVo: Pražské setkání Python komunity již zítra večer

Python

Již zítra 19.2.2014 od sedmi hodin večer se v pražském soukromém klubu Na Věnečku nedaleko autobusové stanice Na Knížecí a metra Anděl koná každoměsíční setkání příznivců programovacího jazyka Python. 


 

3dexpo: Výstava a přednášky o domácím 3D tisku

3dexpo

V dubnu v Praze proběhne výstava a přednášková akce o 3D tisku a souvisejících technologiích.


 

A kvůli torrentům vás už nevyhodí (snad)

pirat.png

Ne, nestala se žádná závažná změna legislativy. Popíšeme se způsob, jak vypnout a zakázat torrentění, pokud se připojíte k určité WiFi síti.


 

Sunflower: Rychlý pohled na dvoupanelový správce souborů

sunflower.png

Sunflower je relativně mladý dvoupanelový správce souborů podobný Total Commanderu. Používá GTK a zapadne tak do GNOME, Xfce či LXDE, používat jej samozřejmě můžete i jinde.


 

Thunar z Xfce se konečně dočkal karet

thunar.jpg

Thunar, správce souborů pro prostředí Xfce, vyšel v nové verzi 1.6 a konečně se dočkal procházení souborů v kartách (tabech).


 

PostgreSQL Conference Europe 2012: Pátek

postgresql.png

Ve dnech 23.–26. října 2012 probíhala v Praze evropská konference věnovaná databázi PostgreSQL. Letošní ročník byl zatím největší, dorazilo celkem 290 návštěvníků. Přednášek bylo opravdu hodně, v tomto článku se ohlédneme za těmi pátečními.


 

PostgreSQL Conference Europe 2012: Čtvrtek

postgresql.png

Ve dnech 23.–26. října 2012 probíhala v Praze evropská konference věnovaná databázi PostgreSQL. Letošní ročník byl zatím největší, dorazilo celkem 290 návštěvníků. Přednášek bylo opravdu hodně, v tomto článku se ohlédneme za těmi čtvrtečními.


 
1 2 3 4 5 6 10 20   Následující   ››

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog


Tagy