Zdravím,
jak je to s HW náročností? Hodilo by se to na starší PC: procesor Pentium 4 2,8 GHz, RAM 512 MiB?
Zaujalo mne to.
Příspěvky Linux Deepin 2014
Neni nad stary, dobry Debian !
A s xfce ti bude stacit i tech 512 MB RAM ;-)
A s xfce ti bude stacit i tech 512 MB RAM ;-)
Na takovou sestavu bych doporučil spíše nějaké lehčí prostředí, možností je mnoho od Mate přes XFCE až po třeba nedávno recenzované LxQt. Tak či tak je největší překážkou velikost operační paměti, pokud tedy nemáte předpotopní grafickou kartu bez podpory 3D akcelerace.
Debian s XFCE sám provozuji a pokusně jsem ho nasadil na jeden veřejný stroj a klienti, kteří na něj chodí si začali trochu stěžovat, že to není pěkné, že se na to nedá dívat.
Myslel jsem, že LxQt se ještě používat nedá.
Karta je tam Intel 865G - je to HP Compaq d530 SFF http://www.cnet.com/products/hp-compaq-d530-small-form-factor/specs/
Myslel jsem, že LxQt se ještě používat nedá.
Karta je tam Intel 865G - je to HP Compaq d530 SFF http://www.cnet.com/products/hp-compaq-d530-small-form-factor/specs/
Určitě Vám nic nebrání si to "beztrestně" vyzkoušet bez instalace.
Očekával bych, že spustit to půjde, ale těch 512 MB RAM bude drobet těsných a příliš svižně to chodit nebude.
Očekával bych, že spustit to půjde, ale těch 512 MB RAM bude drobet těsných a příliš svižně to chodit nebude.
Jsem to právě trochu očekával od autora - že napíše hw dojmy.
Na tom stroji, o kterém jsem psal mi to s flashky nenaběhlo :(.
Zkusil jsem na jiném, kde mám 2 GiB RAM a na něm to běhá pěkně, ale free vypisuje, že used je 1,4 GiB. Debian s xfce 1,1 GiB.
Na webu jsou minimální hw požadavky 1 GiB (lépe 2): http://www.linuxdeepin.com/download.en.html
Je to moc pěkné, kdybych někomu chtěl dát něco jiného než Windows na PC, tak bych mu to doporučil. Konfigurace je intuitivní a aplikace se stahují ze store - holt dnešní trend.
Na tom stroji, o kterém jsem psal mi to s flashky nenaběhlo :(.
Zkusil jsem na jiném, kde mám 2 GiB RAM a na něm to běhá pěkně, ale free vypisuje, že used je 1,4 GiB. Debian s xfce 1,1 GiB.
Na webu jsou minimální hw požadavky 1 GiB (lépe 2): http://www.linuxdeepin.com/download.en.html
Je to moc pěkné, kdybych někomu chtěl dát něco jiného než Windows na PC, tak bych mu to doporučil. Konfigurace je intuitivní a aplikace se stahují ze store - holt dnešní trend.
Raději komplet výpis free:
total used free shared buffers cached
Mem: 1,9G 1,8G 122M 220M 154M 1,1G
Pomůžete mi to interpretovat?
total used free shared buffers cached
Mem: 1,9G 1,8G 122M 220M 154M 1,1G
Pomůžete mi to interpretovat?
To chces jako rict, ze Debian s xfce ti bere 101 GB ?? :O
Omg.
Ja mam Debian s xfce a bere to kolem 200 MB RAM. S FF s par otevrenyma kartama kolem 400 MB.
Omg.
Ja mam Debian s xfce a bere to kolem 200 MB RAM. S FF s par otevrenyma kartama kolem 400 MB.
Chodit by mal LXDE (nap. Lubuntu), Openbox (napr. CrunchBang)- co sú pomerne známe distrá. 512M RAM-ku zabije prvé otvorenie Web prehliadača
Původ ze země ďaleké, to je pravda to ma najviac štvalo, ale potom som nejako prišiel na to že tie zrkadla sa mi zmenili na Zurich či aké to presne bolo, dal som vyhľadať najvhodnejšie miesto pre repo a našlo ten Zurich a teraz mi pri inštalácii sťahuje balíky normálnou rýchlosťou pre mňa čo je okolo 10MiB/s.
To už je dostatečná rychlost, každopádně recenze byla psána na RC verzi, u které další zrcadla dostupná nebyla.
Taky jsem si jej zkzusil na desktopu a docela pohoda krom již uvedených zádrhelů. Rozhodně bude zajímavé toto distro sledovat do blízké budoucnosti a pokud se jej podaří dostat alespoń na úroveň dosavadních současných nejpoužívanějších dister, což by neměl být problém, budou se pravděpodobně dost "míchat karty" mezi uživateli. Rozhodně se tu rýsuje něco, co by mohlo zaujmout širokou veřejnost.
Já používám windows a asi vždycky budu, kvůli špatnému vzhledu, složitým instalacím programů, příkazovým řádkům které se do dnešní doby prostě nehodí a absenci her i když je už moc nehraji. Ale linux jsem zkoušel mnohokrát a vždycky mě něco zklamalo - vzhled unity jsem dodnes nepochopil jak s tímm může někdo pracovat :D. Tenhle linux se mi zatím líbí, určitě někdy vyzkouším jestli to půjde dál třeba to někdy bude i kpoužití pro lidi z jiného OS.
...kvůli špatnému vzhledu, složitým instalacím programů, příkazovým řádkům které se do dnešní doby prostě nehodí a absenci her...
vzhled si nastavim jak potrebuji,
instalace je pohoda,
prikazovy radek nepouzivam,
hry-kdyz chci si zahraji uplne v klidu.
a co si myslel pod pojmem "pracovat" ???
Linux Deepin 2014 nepouzivam a nebudu :D
vzhled si nastavim jak potrebuji,
instalace je pohoda,
prikazovy radek nepouzivam,
hry-kdyz chci si zahraji uplne v klidu.
a co si myslel pod pojmem "pracovat" ???
Linux Deepin 2014 nepouzivam a nebudu :D