Příspěvky Rok 2014 ve světě Linuxu
Poznámka: Ubuntu One neskončilo, skončila jen jeho část pro sdílení souborů. A Ubuntu MATE nebylo, není a ani není jisté, že už v příští verzi bude oficiálním derivátem. Jinou chybu jsem nenašel, ale takové souhrny se špatně čtou, takže jsem radši spěchal. :-)
Chyby vždy souvisí se znalostmi (kvalitou) autora, který tím dává obrázek o sobě.
On je František ještě dost mladý, takže to chce trochu shovívavosti. :-) Zase tak špatné to nebylo. Jen jsem chtěl zmínit pod čarou tyto dvě nepřesnosti, nic víc. Dávám mu naděje do budoucna. :-)
No a co. V knihách jsou dnes chyby taky, nejen překlepy, pokud nejsou vyloženě záměrné. Takový ten vložený list s doplňkem (rovnou vytištěný s knihou) "Opravte si na straně x ve slově y měkké i na y", nebo cokoli jiného, to se dneska tolik nevidí. Zdrojový text v digitální podobě se přece dá snadno změnit, aniž by bylo moc lidí, kteří by hodlali přímo odkazovat na svoje předchozí "hříchy" a nabízet se tak těm, kteří by si toho jinak nevšimli, na smeč. Je to jistá daň za to, že tak nějak nemáme potřebu všechno kontrolovat, leda srovnávat, pokud máme s čím (paměť). A tak není třeba to soudit, nanejvýš tak citlivě upozornit a nabídnout případně, chcete-li, možnost úpravy. V další odpovědi je vysvětleno, jak k takovým věcem, když se přebírají informace, snadno dochází. za sebe můžu říct, že jsem to pochopil.
S tím Ubuntu MATE máte pravdu. Každopádně během přípravy článku jsem procházel starší články/zprávičky a třeba konkrétně tady: http://www.linuxexpres.cz/novinky/jak-nainstalovat-mate-do-ubuntu-14-04 se píše "Nedávno byla distribuce Ubuntu MATE Remix uznána oficiálním derivátem Ubuntu.". Samozřejmě jsem nečerpal z jednoho zdroje, ale tuto informaci jsem nalezl i někde jinde.
Co se týče námitky k souhrnům, máte nějaký nápad, jak jejich čtení usnadnit? I když to asi využiji až za rok :)
Co se týče námitky k souhrnům, máte nějaký nápad, jak jejich čtení usnadnit? I když to asi využiji až za rok :)
U té novinky je problém v tom, že když jsem ji psal, měl ten článek na OMG, z něhož jsem čerpal, poněkud jiné znění (a jiný nadpis) než teď. Kdy k jeho změně došlo, bohužel nevím (ale zřejmě ne víc než týden po vydání, protože týden starý snapshot už má současnou podobu). Ale zjevně měl autor článku zpočátku nepřesné informace a po získání přesných to upravil.