přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Zítra vychází listopadové číslo

Zítra vychází listopadové číslo

Na stáncích se objevuje listopadové číslo s obsahem věnovaným projektu Mozilla Firefox 1.0.


Brno, 5. listopadu 2004 - LinuxEXPRES

Ve čtvrtek 11. 11. 2004 vychází další číslo měsíčníku LinuxEXPRES zaměřeného na Linux, volně šiřitelné programy a svobodný software. K dostání bude na stáncích distribuční sítě PNS, dále v internetových knihkupectvích Knihy.cpress.cz, Mandrake.cz, Mareček.kup.to, Linuxsoft.cz a Agemsoft.sk.

Po úvodním "nultém" čísle věnovaném distribuci Mandrakelinux, které bylo připraveno speciálně pro Invex 2004, uvítají příznivci programového balíku Mozilla hlavní téma čísla, kterým je tento produkt – konkrétně prohlížeč Mozilla Firefox 1.0. V čísle je nejen osmistránková tematické příloha, ale na vloženém CD čtenáři najdou aktuální verze těchto programů pro Linux i Windows.

Z dalšího obsahu listopadového čísla upozorňujeme na recenzi distribuce Ubuntu Linux 4.1, kterou jsme taktéž přiložili na CD, dále pak článek o poštovních klientech pro Linux a také například reportáž o Invexu a Linux Hall 2004. Své si v listopadovém čísle najdou i pokročilejší uživatelé – zejména články o IP sítích nebo CMS serveru Mambo v rubrice Praxe.

O společnosti QCM, s.r.o.
QCM se zaměřuje na dodávky IT projektů založených na open-source technologiích s důrazem na bezpečnost a výslednou hodnotu pro zákazníka. Od roku 2001 QCM aktivně šíří a podporuje operační systém Mandrakelinux. Ve spolupráci s firmou Mandrakesoft S.A., tvůrcem této distribuce, ho dokázala v České republice a na Slovensku masově rozšířit a zpopularizovat. Mandrakelinux také získal mnoho ocenění. Za zmínku stojí Křišťálový disk z Invexu 2003 a jeho zvolení nejpopulárnější českou linuxovou distribucí roku 2002 a 2003.

Na podporu Linuxu a volně šiřitelných programů začala firma v roce 2004 vydávat měsíčník LinuxEXPRES.

Služby QCM primárně zajišťuje na platformě Linux. Servery instaluje přímo u zákazníka, ale existuje i možnost jejich instalace a konfigurace dálkovým připojením z firemní centrály s následným dokončením konfigurace u klienta. Zásahy administrátora jsou potom většinou záležitostí vzdálené správy, která šetří čas a prostředky. Reference z České republiky (např. VOKD, a.s., Drážní inspekce, MEZ, a.s.) i ze zahraničí (MIS Corporate Defence Solutions, SouthAirshire Council, Charity Aid Foundation).

Bezpečnost dat a počítačových systémů je oblastí, v níž společnost QCM působí nejdéle. V dnešní době Internetu a obecně ochrany a sdílení dat je třeba této oblasti věnovat maximální pozornost. Tým specialistů zabývající se bezpečností provádí testy serverů i celých sítí, analýzy nasazení a pomáhá klientům se zabezpečením prostředků proti průnikům zvenčí i zevnitř. Firma řešila například zabezpečení serverů pro VOKD, a.s., PIC Ltd., testy bezpečnosti pro Českou centrálu cestovního ruchu - Czechtourism a spolupracovala na bezpečnostních auditech pro firmy Coca Cola a Sony.

Nahoru

Přidat téma diskuse

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz