Příspěvky Antergos – když spojíte rychlost a styl
To označení Totemu za "tutovku" mě rozesmálo. Z Totemu se nyní stal paskvil. Bohužel.
Jaký je rozdíl oproti Manjaro Linux?
Repozitáře.
Přesně tak. Jsou tam jiné repozitáře.
Na manjaro jsem přešel z ArchLinuxu právě proto. U Archu jsem skoro po každé aktualizaci musel řešit nějaký problém (špatně fungující klávesy, ovladače grafiky, české znaky, apod...)
U manjara se mi to stává jen občas, cca jednou až dvakrát do roka.
Například teď, po instalaci 0.8.12 na nový notebook a aktualizaci, se mi systém sekne při bootu :D
Ještě jsem to neměl čas řešit, tak to běží na neaktualizovaný systém.
Na manjaro jsem přešel z ArchLinuxu právě proto. U Archu jsem skoro po každé aktualizaci musel řešit nějaký problém (špatně fungující klávesy, ovladače grafiky, české znaky, apod...)
U manjara se mi to stává jen občas, cca jednou až dvakrát do roka.
Například teď, po instalaci 0.8.12 na nový notebook a aktualizaci, se mi systém sekne při bootu :D
Ještě jsem to neměl čas řešit, tak to běží na neaktualizovaný systém.
Antergos používam už nejaký ten piatok a zatiaľ sa nemôžem sťažovať. Prešiel som z Manjaro.
Po čase mi začala vadiť záťaž GNOME3 tak používam i3 a odvtedy žiadne záseky alebo padanie.
Náhodné problémy s wifi modulom a audio výstupom tu mám bohužiaľ takisto ako na ostatných distribúciách, ale už som si zvykol :-P.
Po čase mi začala vadiť záťaž GNOME3 tak používam i3 a odvtedy žiadne záseky alebo padanie.
Náhodné problémy s wifi modulom a audio výstupom tu mám bohužiaľ takisto ako na ostatných distribúciách, ale už som si zvykol :-P.
Numix rozhodně špatný není, i když někdo by si na něj mohl zvykat poněkud delší dobu. Antergos mi bohužel nefungoval s prostředím KDE. S KDE se systém nechoval, jak by měl, tj. absence Numixu, hodně chybových hlášek po instalaci, které jsem neuměl identfikovat a opravit. Ale např. GNOME fungovalo bez problémů. Svižně a bez chybových hlášek a jiných problémů.
V další verzi Antergose by měla být plně podporovaná čeština.
Antergos, poslední verzi, zrovna používám a nemůžu si jej vynachválit. Naprosto moderní a rychlý systém. Jen jsem si teda nasadil defaultní adwaitu, vlastní Glassfull téma pro Gnome Shell a ikony střídám - buď Faience Azur nebo Cheser. Nějak mi ten Numix nesedí a ikony mi připadají, jako by je malovaly děcka na základní škole ve Windows Malování :-)