přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Centrum softwaru pro Ubuntu

Centrum softwaru pro Ubuntu a doplňky k aplikacím
joha 28. 02. 2012, 06:44:03
Odpovědět  Odkaz 
Dobrý den,
StarDict je skvělý slovník. Lze z "Centrumu softwaru pro Ubuntu" nainstalovat slovníky pro Stardict? V dialogu se sekce Doplňky u některých aplikací neobjeví. Jak mají postupovat především „obyčejí“ uživatelé?
Dost by mě to zajímalo. Já jsem musel použít pro instalaci slovníků Synaptic.
Vojtěch Trefný Re: Centrum softwaru pro Ubuntu a doplňky k aplikacím
Vojtěch Trefný 28. 02. 2012, 07:38:15
Odpovědět  Odkaz 
Vyhledat "stardict" a dole si kliknout na "Zobrazit XY technických položek" a nainstalovat "stardict-czech".

Vysvětlení: Tím, že Centrum má fungovat vlastně hlavně pro instalaci jednotlivých aplikací, tak zobrazuje jen aplikace (tj. balíky obsahující .desktop soubory). Pokud člověk vyhledává přímo názve balíku (tady by to bylo "stardict-czech"), tak ho to zobrazí, ale jinak to preferuje právě jen aplikace a jednotlivé balíky se schovají pod "technické položky".
Re: Re: Centrum softwaru pro Ubuntu a doplňky k aplikacím
joha 28. 02. 2012, 11:00:45
Odpovědět  Odkaz 
Díky moc, to jsem přehlédl a se mnou spoustu dalších uživatelů :-)
Centrum softwaru pro Ubuntu
Lukáš 28. 02. 2012, 08:25:34
Odpovědět  Odkaz 
Uvítal bych možnost u placených aplikací (především u her) možnost demoverze než zaplatím - člověk si tak vyzkouší, jestli hra na dané konfiguraci bez problémů poběží.
Re: Centrum softwaru pro Ubuntu
Jan 2. 03. 2012, 16:37:17
Odpovědět  Odkaz 
To je dobrý nápad jen se to asi netýká USC ale jeho použití prodejci ... samozřejmě link mezi plnou a demo verzí by se cílové skupině asi hodil.
Centrum softwaru pro Ubuntu
Tadeáš Pařík 28. 02. 2012, 11:43:39
Odpovědět  Odkaz 
Jen doplním, co se týká té synchronizace, tak to bere do úvahy pouze oficiální Ubuntu repozitáře. Jinak je to moc užitečná funkcionalita.
Centrum softwaru pro Ubuntu
Tomáš 28. 02. 2012, 16:09:05
Odpovědět  Odkaz 
To Lukáš:
Tak na placené hry bych volil spíše Desuru (www.desura.com). Tam je jich IMHO mnohem víc a většinou jsou u nich také dema.
Michal Hrušecký Centrum softwaru pro Ubuntu
Michal Hrušecký 28. 02. 2012, 18:23:42
Odpovědět  Odkaz 
Jen takova poznamka na okraj, loni se v Norimberku na cross distro meetingu dohodlo, ze Ubuntu Software Center se forkne, udela se distribucne nezavislej, naportuje se na jiny distra a veci jako screenshoty a review se budou mezi distribucemi castecne sdilet ;-) Takze i uzivatele jinych distribuci se mohou tesit, ze za cas neco takoveho budou mit ;-)
Centrum softwaru pro Ubuntu
Václav Müller 29. 02. 2012, 11:08:31
Odpovědět  Odkaz 
Centrum software pro ubuntu je celkem dobré ale osobně mě tam vadí některé věci diky kterým je to pro mě nepoužitelné.

1. Náročnost. Pokud to použijeme na netbooku tak to spíše zaseká netbook než aby to bylo užitečné.
2. Instalování deb balíků. Při tomto se mě často stane že se nenačte co je to za balík často je nutné nejdříve zapnout bez deb balíků a až pak skusit nainstalovat balík.
3. Kvalita stahování. Pokud máme nekvalitní připojení k internetu centrum často řekne že ho nemáme vůbec.

Můj závěr: Centrum je dobrá aplikace ale opět jako celé nové ubuntu velice náročné a tím někdy nepoužitelné.

PS: Stará verze fungovala i na netbooku celkem bez problemu.
Centrum softwaru pro Ubuntu
Tom 9. 03. 2012, 21:50:47
Odpovědět  Odkaz 
Vyjádřím se k "nedostatkovým hrám", konkrétně přímo k OilRush - modelová situace - hru zakoupíte v USC, nejlépe v předprodeji, abyste tzv. podpořil vývoj hry, a následně se dozvíte, že přímo autoři na svých stránkách prodávají hru za stejnou cenu jako je v USC, k tomu přidávají verzi pro Win a OSX, soundtrack a další výhody. K těmto výhodám se jako předobjednatel z USC nedostanete, jakož i k obsahu pro "předobjednatele". Obě strany se pak napadají, kdo za vzniklou situaci vlastně může a potrestaný je opět onen paroubkovský "obyčejný občan" (tfujtajbl označení), který propadl představě, že když si hru zakoupí ještě před vydáním, nebude s ním zacházeno jako s druhořadým zákazníkem.
Re: Centrum softwaru pro Ubuntu
Rosta 24. 03. 2012, 19:26:01
Odpovědět  Odkaz 
Tohle nechápu, každýmu hrozně vadí Paroubkův letitý výraz o obyčejných lidech, ještě když to dáte do úvozovek jako ironii, tedy například "obyčejných" uživatelech (aby bylo vidět odkud vítr vane), ale všichni to budou vykopávat pořád dokola a k tomu nakonec přihodí vzpomínku jak byl Paroubek strašlivý a děsný!
Je to veliký problém, použít výraz třeba BĚŽNÝ uživatel, BĚŽNÝ občan, atd.??? Doporučuji číst čas od času nějakou i klidně netechnickou literaturu, člověk si tak dost rozšíří slovní zásobu. Nebo i křížovky pomáhají.
Centrum softwaru pro Ubuntu
Martin Knotek 13. 06. 2020, 09:11:29
Odpovědět  Odkaz 
Dobrý den, používám Ubuntu Studio 20.04 LTS. Z nabídky mi zmizela položka Software pro stahování balíků Ubuntu.. Lze ji nějak obnovit? Děkuji za odpověď.
Prosím, přepošlete mi odpověď do mailu mknotek02@gmail.com

Děkuji