přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky GIMP 2.9.2: zásadní změny pod kapotou

Petr Valach GIMP 2.9.2: zásadní změny pod kapotou
Petr Valach 30. 11. 2015, 13:50:25
Odpovědět  Odkaz 
Výborná zpráva. Konečně!
Re: GIMP 2.9.2: zásadní změny pod kapotou
Petr Ježek 5. 12. 2015, 14:07:51
Odpovědět  Odkaz 
Jsem tomu také rád. Gimp sice využívám pouze příležitostně, ale jako preferovaný bitmapový grafický editor. Osobně na něj nedám dopustit, protože to, co umí, umí skvěle a plně vyhovujícím způsobem. Každé funkční zlepšení se pak vítá.
Petr Valach GIMP 2.9.2: zásadní změny pod kapotou
Petr Valach 30. 11. 2015, 13:53:05
Odpovědět  Odkaz 
Mimochodem kam se ze stránky vytratily pluginy?
Lukáš Jelínek Re: GIMP 2.9.2: zásadní změny pod kapotou
Lukáš Jelínek 30. 11. 2015, 15:32:45
Odpovědět  Odkaz 
Bohužel jim to někdo hacknul (viz http://registry.gimp.org/), tak to asi dočasně odstranili.
GIMP 2.9.2: zásadní změny pod kapotou
Martin 2. 12. 2015, 17:59:28
Odpovědět  Odkaz 
Bohužel POZDĚ!!!! roky jsem čekal a držel GIMPU palce, nyní je pro mě mrtvola a může si za to sám! Už z principu, ho používat nebudu, když na všechno takhle kašlali a protahovali to! To bylo slibů a keců, co všechno se zvládne a už cca 5 let se nic skoro neděje. Ať si GIMP nacpou do pr*dele! Už jsem přešel na Kritu a radím vám všem, vykašlete se na GIMP a nechte ho "chcípnout", bude to pro všechny lepší, protože čekat další roky, než se někam posune, zase o kousíček.... konkurence je už světelné roky napřed. Lituji jen toho, že jsem se gimpu celou tu dobu zastával, obhajoval ho a propagoval, kde jsem jen mohl a jak jsem jen mohl, byla to bohužel chyba - ať shnije v zapomnění. Bestak vyjde nějaká verze 3.0 až v roce 2020 s "velkou slávou", jací jsou kabrňáci a že konečně portovali GIMP na GTK 3.0, ale to už bude zase pozdě, protože tady bude GTK 4.0 a hlavně konkurence zase světelné roky napřed.
Krita je prostě taky už jinde - dál a lépe! Škoda jen, že není Krita nativně pro Gnome a tahá si sebou "hromadu bordelu" z KDE.
Re: GIMP 2.9.2: zásadní změny pod kapotou
Petr Ježek 5. 12. 2015, 13:53:04
Odpovědět  Odkaz 
Krita? Ale jděte, bestaku. Když neumíte česky, těžko budete umět využít Gimp "as is". Pak tu Kritu jako z nouze ctnost chápu :)