GLPI: Nastavenia a administrácia nástroja na manažment a správu IT prostriedkov Guest 6. 06. 2013, 16:14:39 OdpovědětOdkaz
Super serial, dakujem. Dufam, ze bude mat vela pokracovani a pride aj na spolupracus s OCS inventory
Re: GLPI: Nastavenia a administrácia nástroja na manažment a správu IT prostriedkov Ondro 7. 06. 2013, 08:20:14 OdpovědětOdkaz
Aj ja ďakujem a som rád, že to niekoho zaujalo. Mne GLPI prišiel veľmi užitočný program a neviem o podobnom open source programe, tak som sa rozhodol o ňom napísať. Oslovil som LE, či nemajú záujem a oni mali.
Písať o OCSNG som v prvej fáze seriálu nemal v pláne ale pouvažujem nad tým(aj nad inými prípadnými návrhmi). Ako som spomínal v článku o GLPI sa dá toho veľa písať a vyšlo by to aj na knihu. Len ak by som chcel obšírnejšie popísať nastavenia a administráciu, tak by to vyšlo na jeden samostatný seriál.
Ináč tu existujúcu knihu vo Francúzštine som vyhral v "Bug huntingu" k verzii 0.83 pred rokom. Teraz prebieha ďalšie kolo k pripravovanej verzii 0.84 a vývojári sľubujú najlepším lovcom "crazy" ceny, tak aj z tohto miesta pozývam záujemcov na lov. Som zvedavý, čo za ceny vymysleli, lebo som zatiaľ na delenom treťom mieste. Možno sa mi nejaká ujde a nebude to znovu kniha vo francúzštine, ktorú vôbec neovládam :) .
GLPI: Nastavenia a administrácia nástroja na manažment a správu IT prostriedkov siD 6. 06. 2013, 23:48:39 OdpovědětOdkaz
Diky za serial. Ted jsem to take nainstaloval, trochu se seznamuji, vypada to dobre ale hned mam docela problem..... Nastavil jsem si overovani uzivatelu z AD. To je OK, kdyz se prihlasim, tak se mi v GLPI automaticky vytvori ucet. Ale mel jsem spatne nastavene nejake atributy, tak jsem ucet smazal, opravil mapovani atributu a ted se jiz se stejnym jmenem neprihlasim. GLPI hlasi ze se nemohu prihlasit protoze muj ucet byl deaktivovan nebo smazan...... Co mam udelat aby se ucet opet automaticky vytvoril?
Re: GLPI: Nastavenia a administrácia nástroja na manažment a správu IT prostriedkov Ondro 7. 06. 2013, 08:00:33 OdpovědětOdkaz
Riešenie je triviálne. Ten tvoj zmazaný účet je v koši. Klikni na ikonu koša/popelnice v obrazovke zoznamu užívateľov a zobrazia sa ti vymazaný užívatelia. Tam bude tvoj užívateľ. Zmaž ho a bude to fungovať. Znovu kliknutím na ikonu koša vyjdeš z koša von.
GLPI funguje tak, že položky nemaže ale presúva do koša(nie všetky, len tie dôležitejšie). Ak ich chceš na trvalo vymazať, tak ich musíš vymazať z koša.
Ten kôš je nevýrazný a chybové hlášky nie vždy ideálne. Tiež som mal problém podobného charakteru a až na fóre ma naviedli, že daná položka je v koši. Tu malú ikonku koša som si nevšimol.
Chcel som na to upozorniť v ďalšom diely, lebo asi každý bude mať problém nájsť príčinu. Ten kôš je fakt nevýrazný. Do tohoto dielu som to zabudol uviesť a je to škoda lebo najčastejšie sa to stáva pri užívateľoch a pri kontrole duplicít.
Re: Re: GLPI: Nastavenia a administrácia nástroja na manažment a správu IT prostriedkov siD 7. 06. 2013, 13:06:42 OdpovědětOdkaz
Ha, to je ono. Uz se zase prihlasuji :-) A tesim se na dalsi dily serialu. Diky.
GLPI: Nastavenia a administrácia nástroja na manažment a správu IT prostriedkov stratos 7. 06. 2013, 12:48:19 OdpovědětOdkaz
Diky za serial. Pred par lety jsem GLPi pouzival a prave ve spojeni s OCS inventory je to velky pomocnik pri evidenci hardware, software, smluv a zapujcek s tim souvisejicich.
GLPI: Nastavenia a administrácia nástroja na manažment a správu IT prostriedkov peter28. 06. 2017, 10:22:37 OdpovědětOdkaz
Ahojte,
sice 4 roky stary prispevok, ale predsalen skusim...
Mam rozbehane na Debian 9 GLPI 9.1.4 s pluginom FusionInventory 9.1+1.0.
FusionInventory Agent mi z Windows 10 poslal info o PC, ale nedokazem to v GLPI nejako rozumne zoradit. Myslel som, ze to bude jednoducha klikacka, t.j. vytvorim firmu, v zmysle tohto navodu subjekt, do ktoreho nahadzem PC a NB od zakaznikov, ale zial, nie tak to funguje...
Cez FusionInventory sa mi zobrazi PC v menu, premiesnim ho do subjektu/firmy, ale ked ho aj premiestnim do konkretneho subjektu a dam zoradit/hladat PC podla subjektu, nic mi nenajde...Nikde v info PC nevidim -> ze patri pod konkretny subjekt a nikde v subjekte nevidim, ze je tam nejake PC.
GLPI chcem vyuzit iba na inventarizaciu HW a SW, .t.j vyberiem si firmu a zobrazi sa mi cely HW a SW...nic viac, nic menej...ale zatial mam pocit, ze mi to tak nefunguje.
Mate, prosim, nejake napady?
peter
Re: GLPI: Nastavenia a administrácia nástroja na manažment a správu IT prostriedkov Ondro27. 07. 2017, 15:25:29 OdpovědětOdkaz
S Fusoninventory bohuzial nemam skusenosti.
S OCS-NG som nemal problem s importom a priradenim PC k subjektom.