přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky jQuery (14) – animace a jejich nastavení

jQuery (14) – animace a jejich nastavení
Flink 21. 07. 2015, 14:03:05
Odpovědět  Odkaz 
Tý jo, furt jsem to tak okem pozoroval ten seriál a najednou koukám, že už mi utekla ta fáze, kdy zjistím, že se dělá něco nového ... :)

Tohle jsem vůbec neznal, díky ;)
Lukáš Jelínek Re: jQuery (14) – animace a jejich nastavení
Lukáš Jelínek 21. 07. 2015, 17:18:44
Odpovědět  Odkaz 
Není zač ;-)

Teď jsem zjistil, že vypadl jeden jednořádkový příklad (ten úplně na konci, nastavení periody). Přidal jsem ho tam tedy.
jQuery (14) – animace a jejich nastavení
Tomáš 29. 04. 2016, 18:42:48
Odpovědět  Odkaz 
Dobrý den,

animace jsou mi jasné a fungují dobře, mám ale problém, protože bych potřeboval animovat parametr, který není čistě celočíselný. Konkrétně se jedná o parametr svg prvku transform, který je: "rotate(uhel, x, y)", kde bych potřeboval animovat hodnotu uhel ..... Jde to vůbec?
Lukáš Jelínek Re: jQuery (14) – animace a jejich nastavení
Lukáš Jelínek 29. 04. 2016, 23:49:05
Odpovědět  Odkaz 
Dobrý den,
šlo by to řešit například implementací metody progress(), která se zavolá po každém kroku animace. V ní lze přepočítat úhel (vzorec se musí bohužel napsat ručně) a nastavit transform.
Re: Re: jQuery (14) – animace a jejich nastavení
Tomáš 30. 04. 2016, 09:32:39
Odpovědět  Odkaz 
Super, hned vyzkouším! Některé informace se obtížně shánějí, asi si budu muset koupit pořádnou knížku :-) Mělo mě napadnout, že bude existovat metoda volaná na závěr animace...

Díky
Re: Re: jQuery (14) – animace a jejich nastavení
Tomáš 3. 05. 2016, 16:51:33
Odpovědět  Odkaz 
Tak to opravdu běhá. Nakonec jsem to udělal tak, že jsem úhel přidal do DOM pomocí prázdného prvku div a animoval přímo úhel, který jsem pak jenom kopíroval pomocí zmiňované metody.