přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Manjaro 18.1 „Juhraya“ - prísľub budúcnosti

Manjaro 18.1 „Juhraya“ - prísľub budúcnosti
Pepan 10. 11. 2019, 10:03:43
Odpovědět  Odkaz 
Měl jsem trochu času a vyzkoušel instalci na SSD disk poslední verze Manjara, Xubuntu a MX Linuxu. Mohu potvrdit že Manjaro fungovalo nejrychleji a nejplynuleji. Vše zkoušeno s nesvobodnými ovladači Nvidia na stolním PC. U MX Linuxu možná nebyl ideální proto že používá poměrně staré jádro a některý ne zrovna čerstvý sw. U Manjara bylo vše na výbornou, pouze po instalaci Keepassxc z AURu pořád dokola nabízelo Manjaro aktualizaci, která proběhla ok, ale nabízelo ji stále znovu. Pomohlo až vypnutí aktualizace v AURu.
Druhá věc se kterou jsem se setkal byla s použitím asi 3/4 roku starého image disku s Manjarem. Po spuštění se objevila nabídka aktualizace systému Manjara, ale nešlo aktualizovat kvůli ohromným problémům s nevyřešenými závislostmi! To se mi u Xubuntu nikdy nestalo a vše proběhlo hladce.
Manjaro 18.1 „Juhraya“ - prísľub budúcnosti
Petr Ježek 11. 11. 2019, 13:00:29
Odpovědět  Odkaz 
Zvažuji instalaci na nový komp místo Archu. Pokud si poradí lépe s instalační procedurou a nabídne aktuální kernel, pak asi ano. Na Thinkpadu Manjaro pravidelně aktualizuji, takže vyzkoušeno.
Manjaro 18.1 „Juhraya“ - prísľub budúcnosti
Livan 13. 11. 2019, 11:02:46
Odpovědět  Odkaz 
Zkusil jsem doinstalovat do stávající instalace ten program bauh, avšak nemám tam možnost zaškrtnout položku snap, protože v tom seznamu možností úplně chybí. Kde múže být problém?
Petr Valach FreeOffice
Petr Valach 21. 11. 2019, 21:59:48
Odpovědět  Odkaz 
Na FreeOffice se koukám, vypadá to fakt dobře, ale: Nutnost registrace, interface je v angličtině, free pouze pro domácí využití. Nechápu, proč se prezentují jako nejlepší alternativa k MSO. Ta je přece taková, která mě neomezuje, je šířena pod svobodnou licencí a funkčně odpovídá MSO, což v tomhle případě není.
LIBREOFFICE FOREVER