přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Mikrokonzole OUYA: Otevřená herní platforma s Androidem

Mikrokonzole OUYA: Otevřená herní platforma s Androidem
Max 5. 06. 2013, 01:04:11
Odpovědět  Odkaz 
"Platíte až ve hře, ať už v podobě odemčení dalších úrovní, pokračování v hraní po deseti minutách nebo klasického free-to-play modelu. Opět je zde vidět snaha tvůrců se odlišit a orientovat se na hráče. Proč by měli kupovat zajíce v pytli?"
Model není nový a na Androidu funguje již docela dlouho. Tento model se mě osobně moc nelíbí, protože ve finále hra vyjde několikanásobně dráž. Ještě teď si vzpomínám, jak v zápalu jedné Tower defense hry na androidu, jsem si dokupoval věci a pak jsem z hrůzou zjistil, že jsem do hry vrazil několik stovek (možná přes 500), což bych jinak nikdy nedal. Nakonec stejně byli nejlepší a vyhrávali jen cheetovači :-( Takže je to spíš taková ta "vyčůranost" ve smyslu "na konzoli moc nevyděláme, tak alespoň vyvaříme mordu z her".
Zásadní problém vidím, že ty Androidí pecky nejsou k dispozici (jak se ve článku píše), což je škoda.
Lukáš Zapletal Re: Mikrokonzole OUYA: Otevřená herní platforma s Androidem
lzap 5. 06. 2013, 11:27:31
Odpovědět  Odkaz 
Smyslem každé herní konzole je vydělávat jen na hrách. Stejně jako smyslem každé tiskárny je vydělávat na náplních. Je to zavedený model.
Mikrokonzole OUYA: Otevřená herní platforma s Androidem
tobice 5. 06. 2013, 18:04:02
Odpovědět  Odkaz 
Jakým způsobem se ovládají běžné Android aplikace? Je tam zmíněné například to iVysílání, což je aplikace optimalizovaná pro dotyky. Jak je to tedy řešeno na nedotykovém zařízení? A je možné si tam doinstalovat klasický Google Play obchod? Já bych to osobně považoval za tu největší výhody, protože tím by se okamžitě zprovoznily všechny klasické Android hry.
Lukáš Zapletal Re: Mikrokonzole OUYA: Otevřená herní platforma s Androidem
lzap 5. 06. 2013, 22:05:34
Odpovědět  Odkaz 
Android už od verze tuším 3.0 podporuje USB vstup, takže funguje klávesnice, funguje myš a fungují základní herní zařízení jako je jednoduchý joystick nebo gamepad (D-Pad a pár tlačítek).

Takže systém samotný toto podporuje, pokud tedy aplikace používá UI prvky Androidu, dá se v nich normálně listovat šipkami nebo gamepadem - toto funguje bezproblémů. A to i u iVysílání. Občas je třeba použít touchpad, to když aplikace má nestandardní prvek.

Co se týká Google Play, tak ten zřejmě na OUYA nikdy oficiálně nebude - je to herní konzole se svým vlasntím "obchodem". Zřejmě tam půjde "načerno" nahrát a přenastavit tak, aby si Google Play servery "myslely", že se jedná třeba o ASUS Pad Infinity (také s Tegrou3 T33), takže by mělo jít stahovat aplikace. Nicméně ovládání bude horší a jakmile se nabídka v OUYA DISCOVER rozšíří, nebude to třeba.
Lukáš Zapletal Mikrokonzole OUYA: Otevřená herní platforma s Androidem
lzap 12. 06. 2013, 21:25:23
Odpovědět  Odkaz 
Tak vyšla další aktualizace, která odstraňuje některé nedostatky hlavního menu. Instalace her je rychlejší, nevyskakuje už otravný "androidí" dialog a celkově je menu plynulejší.
Mikrokonzole OUYA: Otevřená herní platforma s Androidem
Mr.Lolendo 2. 07. 2013, 02:19:03
Odpovědět  Odkaz 
Dobrý den

Chtěl bych vás požádat zdali byste OUYA neotestoval více do hloubky.

Zajímalo by mě:

1 Dosah a datová propustnost Wifi a Bluetooth (hlavně wifi)
2 Jak je to s rozlišením ve hrách. Zmiňovaná hra The Ball v jakým jela rozlišení. Jde mi o to abych měl představu o výkonu GPU oproti ostatním zařízeních.
3 Test ve 3dmarku
4 Přehraje Full HD videa s datovým tokem 25Mbps? To je pro mě klíčové.
Mám mobil s Tegra 2. Bohužel Tegra 2 nepodporuje (licenčně! HW na to má) HW akceleraci videa 1080p Highlevel a CPU je na to slabé. Max. přehraje HW akcelerovaně videa v mkw 720p Highlevel a samotné CPU to též zvládne do určitého datového toku.
Takže testy jak přehraje HW a SW fullHD by mě velice zajímaly.

Osobně právě uvažuji o koupi ale nevím jestli by nebylo lepší Rikomagic MK802 IV mini PC
Mikrokonzole OUYA: Otevřená herní platforma s Androidem
Ondrej 10. 08. 2013, 22:34:14
Odpovědět  Odkaz 
Pokud by mel nekdo zajem jen o otestovanou o 1500 levnejsi (nez na heurece) OUYU, tak zde je ma aukce http://aukro.cz/show_item.php?item=3460881118 :-)