přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Nextcloud 14: Příjemná evoluce

Lukáš Jelínek Nextcloud 14: příjemná evoluce
Lukáš Jelínek 19. 09. 2018, 21:30:43
Odpovědět  Odkaz 
Rád bych přešel z ownCloud na Nextcloud, ale nijak jednoduše to nejde. Poctivě jsem OC postupně zaktualizoval až na verzi, která umožňovala přechod na NC. Jenže při přechodu zmizely například všechny kontakty a události, navíc v NC pořád ještě nejsou některé pluginy, které používám (např. ownNote). Asi jedinou možností bude, nainstalovat NC načisto na nové místo, data vyexportovat z OC a naimportovat do NC. A nechat OC ještě nějakou dobu v provozu kvůli existujícím odkazovým sdílením.
Nextcloud 14: Příjemná evoluce
Vlado 8. 10. 2018, 21:56:47
Odpovědět  Odkaz 
Môj príbeh je podobný až na to, že aktualizáciami ownCloudu som si úplne rozbil databázu tak, že nebola možnosť vrátiť sa späť.
Nakoniec som začal nanovo, samozrejme už na Nextcloud, preniesol som jedine userov. Teraz som na verzii 13.0.6 a som spokojný. Nextcloud prežil aj migráciu z FreeBSD na Gentoo. Urobil som si trošku zvláštnu inštaláciu: nginx beží v kontaineri na Turris Omnia (nginx v kontajneri robí aj proxy pre ostatné weby), php-fpm je na dátovom úložisku a spolu to ku podivu funguje veľmi dobre a spoľahlivo. Samozrejme nginx kontajner vidí na nextcloud priečinok, na dáta nepotrebuje mať dosah, tie riadi php-fm.