přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Noontec A9 Smart TV Box: Multimediální přehrávač s Androidem 4

Lukáš Zapletal Noontec A9 Smart TV Box: Multimediální přehrávač s Androidem 4
lzap 28. 05. 2012, 12:09:36
Odpovědět  Odkaz 
Tyhlety čínský ARM krabičky mají jednu velkou nevýhodu - mají hodně roztříštěné prodeje, takže komunita kolem každé krabičky je malá. Díky tomu že co krabička to jiný čipset (jiné ovladače), tak je podpora XBMC špatná. Z ARMů například OpenELEC podporuje (zatím) jen Raspsberry Pi. A do obýváku je opravdu nejlepší XBMC, kdo ho zkusil už nechce nic jiného :) TV prostě na brozudání po netu není a nebude vhodné zařízení.

Uvidíme až jak se to skonsoliduje. Já doufám že se co nejdříve "breakne" AppleTV 3rd gen...
Noontec A9 Smart TV Box: Multimediální přehrávač s Androidem 4
w4rr10r 9. 06. 2012, 12:18:34
Odpovědět  Odkaz 
> grafickou kartou AMD Fusion
Ehm.

Za tu cenu to nevypadá zase tak špatně...
smitald 10. 06. 2012, 21:14:54
Odpovědět  Odkaz 
Zdravim,
jsem majtelem tohoto zařízení a sháním upgrade na android 4.
Mohl by jste mi prosím dát odkaz, na kterém je návod o kterém se zmiňujete ?
Děkuji
Honza 13. 06. 2012, 19:01:47
Odpovědět  Odkaz 
Noontec A9 jsem si koupil dá se říct hned po začátku prodeje s očekáváním toho, že to bude konečně první přístroj, který přehraje pořady z internetových archívů českých TV přes internetový prohlížeč. Nedokázalo to totiž žádné dosud uvedené zařízení (nepočítám různé módy nadšenců jako Xlive a DMD, myslím čistě přehrávání přes web. prohlížeč)..
Bohužel mé přání se nepotvrdilo a i když to videa z archívů spustilo,tak se to nehorázně škubalo..Prima hrála asi nejlée ale njen na nízké rozlišení..

Psal jsem o tom tady:

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/29754-Noontec-A9-Smart-TV-box
http://www.youtube.com/watch?v=rHSpGbbs31U&list=UUgrkJPUw6MyLXe7cNW56Ohg&index=7&feature=plcp

Tady v této recenzi píšete, že "Bez problémů si přehrajete i flashové iVysílání České televize nebo iPrimu"
Hodně by mě tedy zajímalo, zda se videa opravdu mesekaly a jely plynule i na HD rozlišení ? Jak ČT,tak Prima, tak Nova, ale třeba i slovenská JOJ, či Markíza ?
Pokud by toto bylo vyřešeno,tak vážně super a možná bych šel do toho přehrávače znovu..

Dalším nepříjemným zjištěním bylo,že přístroj velmi špatně upscaloval seriály a filmy s nižším rozlišením na nativní rozlišení televize..Samé kostičky a prostě jeden velký hnus..Přitom z xtreameru i egreatu vypadaly videa dobře (vzhledem ke stáí a kvalitě nahrávky)..Oproti noontecu to bylo ale super..
Zajímalo by mě tedy, zda jste zkoušeli i nějaké filmy s nižším rozlišením a zda jste to mohli srovnat třeba s nějakým jiným mult.centrem (egreat,xtreamer apod.) ?
Jaký jste měli tedy z toho pocit..byla tam viditelná degradace obrazu ?

Díky
Miroslav Hrončok Re: Noontec A9 Smart TV Box: Multimediální přehrávač s Androidem 4
Miro Hrončok 13. 06. 2012, 21:41:34
Odpovědět  Odkaz 
Co se týče internetového vysílání, v nižších kvalitách se přehrávalo normálně, na HD to ale většinou už nešlo.

Upsacolování vypadá stejně blbě jako kdekoli jinde, žádné kostičky jsem neviděl. Srovnání s jiným multimediálním centrem ale nemám.
Maxx39 27. 06. 2012, 21:04:44
Odpovědět  Odkaz 
musíš nahrát custom rom,aby jelo vše na HD
Jiří Němota 20. 07. 2012, 12:09:28
Odpovědět  Odkaz 
Co mě funguje dobře je internetový prohlížeč, YouTube, Android market, děti hrají hry, zkrátka dobrý mobil s luxusnějším ovládáním (myš a klávesnice je určitě lepší než dva prsty)a velkou obrazovkou. Dvaadvacítka monitor se mě zdála ideální, na plazmě 107cm je až trochu komické. V čem mám problém:
- po zasunutí flešky do USB ji zařízení sice oznámí, nijak se ale nedostanu na její obsah.
- přílohy emailu řádově nad 1 Mbyt nejdou otevřít, i jejich stahování je pomalé.
Chápu, že telefon s externím HD diskem běžně nekomunikuje, od TV Boxu jsem to ale očekával. Je potřeba něco doinstalovat? Jestli umí někdo poradit, předem díky.
Pozn.: Mám Android 2.3.1 verzi FW V1.2.08. Zatím jsem nenašel nic novějšího.
pavel 27. 07. 2012, 11:40:41
Odpovědět  Odkaz 
prosim vas kde jste splasili tu verzi 4 androida jak o nem pisete ze ho mate, ja ho nikde nemuzu najit.

Dekuji za odpoved
Jarda 24. 07. 2013, 21:15:38
Odpovědět  Odkaz 
Take nemohunajít upgrade z Androidu 2.3 na 4.0. Muzete mi poslat odkaz nebo jej zverenit? Na noontec.com maji porad jen verze pro Android 2.3, umax.cz to same. Dekuji, muj email: jjjech@seznam.cz