přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Nootka

Nootka
fri 9. 10. 2011, 13:49:45
Odpovědět  Odkaz 
Z hlediska toho, co se dá od Nootky v budoucnu čekat, když to půjde dobře, autor říká, když jsem mu napsal, že jsem udělal článek o Nootce, že mu jednak takový článek hodně zvedl náladu, a že to s čím jsem přišel, totiž, že by se časem hodilo mít v tom programu, nebo v něčem samostatném, i možnost cvičit akordy a stupnice, že už o tom uvažoval.

S akordy by ale chtěl začít, až bude mít Nootka číslo verze 1.0, a co se týče stupnic, tak se ještě úplně nerozhodl, jestli půjde vyloženě o stupnice anebo o nějaký širší notový zápis; jestli jsem jej dobře pochopil.
Nootka
fri 10. 10. 2011, 08:45:53
Odpovědět  Odkaz 
Když už je řeč o hudbě, chtěl bych na tomto místě upozornit zájemce na to, že příručka k MuseScore přeložená Martinem Grobárem je ve své dosavadní (gramaticky a terminologicky nedokončené) verzi dostupná ke stažení.

Na okolnosti jejího vzniku upozorňuju tady: http://fripohled.blogspot.com/
Nootka - poznámka k poznámce
fri 16. 10. 2011, 18:26:07
Odpovědět  Odkaz 
Z toho počítače jde zvuk, ale jak se zdá jen do sluchátek, když je zapíchnu do správné zdířky. Repráky připojené ke zvukové kartě mají smůlu, tak myslím, že v tom to je.

Ale když už se dá poslouchat zvuk, tak jsem to s Nootkou zkusil. Na kartě pro nastavení zvuku jsem nechal zaškrtnuto přehrávání skutečného zvuku, ale problém byl se zařízením pro výstup. To, co tam byl nastaveno ze začátku, nic nedělalo, tak jsem zkusmo vybral ze seznamu "default", a ejhle, ono to jede.

Je to moc fajn zážitek, když se klepne na strunu a výsledkem je zahraný tón.
Pavel Fric Nootka - tak tohle mě rozesmálo, nebo opět rozveselilo?
Pavel Fric 4. 01. 2012, 23:24:27
Odpovědět  Odkaz 
Tohle je na stránkách Nootky:

05.10.2011 - Version 0.7.8 released
Nootka says... in Chech language

:)
Nootka
fri 12. 01. 2012, 12:09:37
Odpovědět  Odkaz 
Překvapivě se mi dostalo mezinárodního uznání.

"Mama mia !!!!

You are the quickest translator in the world..."

(Jen jsem pohotově odpověděl na výzvu k doplnění překladu.)

Jde především o to, že během několika týdnů vyjde nová verze Nootky, na které bude zajímavé to, že si s pomocí mikrofonu můžete zkusit, jak hrajete nebo zpíváte.

Dostal jsem i odkaz na stránku, kde jsou zdrojové soubory i nějaké balíčky (odkaz na nestabilní beta verzi; doplnění překladu bude až v konečné verzi 0.8):

http://sourceforge.net/projects/nootka/files/Nootka-0.8beta/

Zjištění zvuku (pitch detection) je vlastnost, o které autor od začátku snil. Jestli to pracuje nebo ne má podle jeho vyjádření záviset na příslušném hardware a okolnostech, což je třeba nastavení programu. Program zvuk po zachycení vyhodnotí. Důležitá je proto zpětná vazba od vás uživatelů.

Proto, kdo má zájem ať to vyzkouší a napíše mi, jak to jde. Klidně si i zakrákorejte, ale intonujte přitom čistě. :)