přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Očakávané vydanie Linuxu Mint 20 je v pláne na budúci mesiac

Očakávané vydanie Linuxu Mint 20 je v pláne na budúci mesiac
Pepa 10. 05. 2020, 09:53:56
Odpovědět  Odkaz 
Super. Fandim teto GNU/linux distribuci a instaluju ji vsude kde po mne chteji linux. Myslim ze tahle distribuce ma sanci prosadit se vic nez jine, protoze se ovlada podobne jako Windows.
Re: Očakávané vydanie Linuxu Mint 20 je v pláne na budúci mesiac
Honza 14. 05. 2020, 14:21:53
Odpovědět  Odkaz 
Suhlasim,

ako bezny uzivatel som vyskusal vela distribucii a okrem kedysi Mandrake Linux som pri ziadnej nevydrzal dlhsie ako rok. Bud som si nevedel poradit s nejakym ovladacom tlaciarne, webkamery a pod. alebo sa jedneho pekneho dna po aktualizacii nieco potento… Linux mint mam teraz zu 3 rok a stale vsetko funguje ako ma a aktualizacie aj upgrady boli zatial vzdy bezproblemove. Aj programove vybavenie je dobre.
Prvy Linux ktory som vyzkusal, ktory sa mi osvedcil ako plnohodnotna nahrada Windows.
Očakávané vydanie Linuxu Mint 20 je v pláne na budúci mesiac
Petr Ježek 13. 05. 2020, 21:25:16
Odpovědět  Odkaz 
Linux Mint je nejlepší standardní distribuce pro začátečníky i pokročilé. Ti druzí už ale mohou hledat a lépe využívat spíše Manjaro Linux nebo přímo Archlinux. Mint jsem používal na univerzitě v dualbootu a rozhodně šlo bezproblémové distro. Jelikož již pět let neučím, netuším, jak je to s aktualizacemi, neb sám pracuji výhradně v Archu či Manjaru. Kouzlo Mintu je v jedné z nejschopnějších vývojářských a údržbářských komunit, kam se hrabe Ubuntu a jeho klony. Windows ke mně domů nesmějí, kde byly, jsou dávno smazány navzdory licencím. Bezpečnost je dnes základem všeho a pouze linuxové jádro má dnes natolik propracovaný bezpečnostní design podpořený vhodnými externími nástroji, že není jiného systému, který by se mu rovnal. Ř5íkám to s plnou profesní odpovědností.m