přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Peklo zamrzá

Jirka Vrba Peklo zamrzá
baf 18. 08. 2011, 22:45:29
Odpovědět  Odkaz 
Jirko nevím jestli toplist je dobrá metrika. Většina webů odešla ke google analytics. Tím se změnila i skupina uživatelů, kteří se 'dobrovolně' účastnili měření. Může to mít vliv na výsledek.

Navíc Android bych vnímal jako operační systém, nepočítal bych ho do linuxu.
Peklo zamrzá
Woknař 21. 08. 2011, 17:00:03
Odpovědět  Odkaz 
Aha. Takže každý šampón, "podnikatel" a metrouš, který exhibuje s drahým telefonem, co ho vybíral podle ceny a barvy obalu, je Linuxák. Vy už taky nevíte co použít, abyste se obhájili před světem, komunito. Pochopitelně pod pojmem "tržní podíl" nutno zahrnout pouze vědomou koupi Linuchu na desktop a ne v mobilu, kde 99 lidí ze sta vůbec netuší, co tam má a hlavně že se defaultní aplikací připojí na Twitter a Fejs.
Vlastimil Ott Re: Peklo zamrzá
Vlastimil Ott 22. 08. 2011, 07:17:35
Odpovědět  Odkaz 
Já v článku pouze vidím, že se používá stále víc systémů založených na Linuxu, kam Android technologicky samozřejmě patří. Všichni uživatelé Windows chtěli vědomě Windows, když si kupovali nějaké zařízení? Já jsem všechny své počítače rozhodně chtěl dole bez ;-), přesto jsem v těch win-pozitivních statistikách taky. Takže "vědomá koupě" je nesmysl, což čísla ještě víc zkresluje.
Martin Tůma Peklo zamrzá
matelko 2 21. 08. 2011, 21:36:40
Odpovědět  Odkaz 
Re Woknař: ____Pochopitelně pod pojmem "tržní podíl" nutno zahrnout pouze vědomou koupi Linuchu na desktop a ne v mobilu

S tou vědomou koupí máme tak jedno promile (hi, hi, hi....). Ale, jinak i jako příznivec Linuxu s vámi musím souhlasit, že by se Android neměl počítat. No, brečet kvůli malému podílu nebudu.
Jiří Eischmann Re: Peklo zamrzá
Jiří Eischmann 22. 08. 2011, 22:00:07
Odpovědět  Odkaz 
Proč by se tam neměl Android počítat? Je postavený na stejné jádře - Linuxu - jako ostatní linuxové systémy jako např. Ubuntu, Fedora, MeeGo,... Jenom kvůli tomu, že má jiný stack než tradiční linuxové distribuce, to není Linux?
Peklo zamrzá
Tom 21. 08. 2011, 22:43:32
Odpovědět  Odkaz 
3% Linuxu? Hmm, to se rychle změní, až Nokia rozjede prodej fonů z oknama...
Andrej Pavelka Re: Peklo zamrzá
Andrej Pavelka 2. 09. 2011, 10:26:14
Odpovědět  Odkaz 
Nie že by som Microsoftu neprial úspech, ale neviem, či bude s mobilmi úspešný. Neviem už kde som to videl štatistiku, že pomer predaných chytrých telefónov s Windows Phone a chytrých telefónov s Androidom je 1 : 100. Inak, to vôbec nemusí byť ďaleko od pravdy, lebo kde sa pozriem, tam všade vidím Android, váľa sa po celom sídlisku. :-) Mobil s Windows Phone 7 som videl asi jednému alebo 2 ľuďom.
Peklo zamrzá
Hobil 23. 08. 2011, 08:23:39
Odpovědět  Odkaz 
V malém podílu linuxu vidím výhodu. V případě překlopení do hlavního proudu dojde k jeho převzetí korporacemi (se všemi následky z toho plynoucími) a současné výhody půjdou do kytek.
Robert Krátký Re: Peklo zamrzá
Robert Krátký 24. 08. 2011, 08:21:28
Odpovědět  Odkaz 
Převzetí korporacemi? A co by se strašlivého stalo? Ostatně, IBM, Oracle, Google... to nejsou korporace?
Peklo zamrzá
Petr 27. 08. 2011, 01:58:27
Odpovědět  Odkaz 
To že je Android Linux a tudíž je správně počítán do statistik není pochyb (zda to šampón ví či nikoliv je věc jiná) "Ví nějaký (šampón) že jeho SONY TV viužívá Linux? Ví to pan Woknař? Pozor Androide Nokia + WinMobile7 jaká to úžasná kombinace taky už se třeseš Andoide? Už aby Peklo Zamrzlo!! Ono všem Woknařům a Jablíčkářům to zřejmě ani nedojde budou jak ovce platit čím dál víc za každou ptákovinu, spárují si OS na mobilu a PC spolu s kreditkou hodí si rodnej list do bezpečného Cloudu spolu s fotkami své rodiny auta i psa. Budou Happy a hlavně nebudou muset nic řešit nakonec třeba nebudou muset ani klikat ale zato se naučí znakovou řeč tisíců gest a posunků. ;)