přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Rozhovor s Denise Dumas z Red Hatu o budoucnosti Fedory a spol.

Rozhovor s Denise Dumas z Red Hatu o budoucnosti Fedory a spol.
xhamster 19. 08. 2013, 09:57:23
Odpovědět  Odkaz 
zeny programatorky,.. jenom to ne proboha
Re: Rozhovor s Denise Dumas z Red Hatu o budoucnosti Fedory a spol.
Marek 19. 08. 2013, 12:16:57
Odpovědět  Odkaz 
Musím Vám oponovat. To, že je někdo žena, ještě neznamená, že musí být špatný programátor. Mimochodem, s kolika programátorkami jste pracoval? Pokud se vešly na prsty jedné ruky, tak nemáte právo takto soudit.
Osobně jsem na škole spolupracoval s jednou spolužačkou a musím uznat, že měla své programy "vypiplané". Naopak mnozí kolegové programy doslova "bastlili" a jejich kód byl neefektivní.
Jeětě jednou prosím, neodsuzujme paušálně nějakou skupinu na základě jedné či dvou zkušeností, nebo dokonce společenského klišé.
Re: Re: Rozhovor s Denise Dumas z Red Hatu o budoucnosti Fedory a spol.
w4rr10r 21. 08. 2013, 11:50:28
Odpovědět  Odkaz 
"Pokud se vešly na prsty jedné ruky, tak nemáte právo takto soudit." a v následující větě: "Osobně jsem na škole spolupracoval s jednou spolužačkou"

Tolik asi k pokrytectví.
xhamster 19. 08. 2013, 12:43:43
Odpovědět  Odkaz 
Jak sam pisete, spolupracoval jste s JEDNOU spoluzackou co umela programovat a tak jste se tomu divil, ze si to do dnes pamatujete,.. kdezto dobrej programator muz vas neprekvapi. Cim to asi bude?
CQS 19. 08. 2013, 13:46:06
Odpovědět  Odkaz 
Zeny programatorky ano, ale nie za cenu disktriminacie ostatnych. Tym, ze bude niekto zeny uprednostnovat aj za cenu nekvalitnejsieho kodu napriklad, to asi nikomu nepomoze.

Mna by zaujimalo, preco si DD mysli, ze su zeny programatorky potreba, podla mna je uplne jedno ake pohlavie doda kvalitny a pouzitelny kod. Neviem, co take by malo vacsie mnozstvo ITzien svetu priniest.
Marek 19. 08. 2013, 14:31:33
Odpovědět  Odkaz 
Nikdo do mozku druhých nevidí, takže proč někdo upřednostňuje toho či druhého nevíme.
Pokud nebudeme slovo programátor chápat nízkoúrovně, ale jako člověka, co vytváří software, tam ženy mají jistě svojí roli taky. Ženy mají cit pro pořádek a "lidskost". My chlapi jsme rádi, že to funguje, ale už přehlížíme ergonomii, ucelenost a jednotnost v balíku software, správu verzí, apod. Navíc uživatelek softwaru je poměrně velké procento (účetní, sekretářky, prodavačky, atd.). A jejich přirozené chování nejlépe znají samy ženy.
Re: Re: Rozhovor s Denise Dumas z Red Hatu o budoucnosti Fedory a spol.
Johny 19. 08. 2013, 15:31:46
Odpovědět  Odkaz 
zeny mohou jiste psat dobre dokumentaci, ale pro inzenyrskou vyrobu software jsou naprosto neupotrebitelne. Zena jako inzenyr se jeste nenarodila, zrovna tak jako chlap jeste nanekojil dite. Jsme proste rozdilni.

Bohuzel se dnes v software pracuje tak, ze jsou porad nejake schuze, furt se jen keca a vsichni posilaji vsem maily, ve kterych stoji, jak to software bude vypadat, az se to bude jednou skutecne delat. V takovem biotopu se pohybuji zeny rady, bohuzel ale takhle zadne poradne software nevznika.
Re: Re: Re: Rozhovor s Denise Dumas z Red Hatu o budoucnosti Fedory a spol.
Bender 19. 08. 2013, 19:22:52
Odpovědět  Odkaz 
"Zena jako inzenyr se jeste nenarodila..." Jak tohle víte?
Re: Re: Re: Rozhovor s Denise Dumas z Red Hatu o budoucnosti Fedory a spol.
Pavel Stěhule 25. 08. 2013, 00:14:30
Odpovědět  Odkaz 
Když jsem naposledy učil na ČVUT, tak ve výběrovém kruhu byla možná jedna budoucí špičková programátorka, která měla talent a dar od P.B, a o ligu převyšovala ostatní. A i v té lepší části kruhu byly aktivnější a pohotovější dívky.

A co jsem tak prošel firmy, tak nejlépe se mi dělalo ve firmách, kde to bylo správně namícháno - mladí, starší, staří, muži, ženy. Udělal se kus práce a byla to zábava. O dost fádnější je práce ve skupině, kde jsou všichni +/- stejní.
CQS 19. 08. 2013, 16:30:50
Odpovědět  Odkaz 
Tak ako zena moze mat cit pre poriadok a ludskost, tak to moze mat aj chlap. Ja len hovorim, ze ak zena dobre programuje, bude kazdemu jedno, ze je to zena a za svoju pracu dostane adekvatnu odmenu, tak ako akykolvek iny chlap.
Od istej doby mam ale pocit, ze ako aj v dalsich oboroch vznika snaha presadzovat na post cloveka nie preto, ze ma najlepsie predpoklady pracu zvladnut, ale aby vyhovel PR, momentalnej modnej vlne, EU a len aby niekto nemohol povedat, ze diskriminuje mensinu (napr presadit zakonom, ze v top manazmente SUKROMNEJ firmy bude musiet byt min. 40% zien, toto moze napadnut len chory mozog). To je cesta do pekla
pleytwak 20. 08. 2013, 09:49:25
Odpovědět  Odkaz 
Pracoval jsem kolektivu, kde byla cca polovina programátorek a to i na pozicích vedoucích týmů. Na denním pořádku byly pomluvy, drby, závist, ponižování, zesměšňování a zastrašování. Nechci dělat všeobecné závěry, ale moje zkušenost z různých zaměstnání je, že čím míň žen je na pracovništi, tím lepší jsou vztahy a tým podává daleko lepší výkony.
Honza Jaroš 20. 08. 2013, 12:26:31
Odpovědět  Odkaz 
Sám tu zkušenost nemám, ale je fakt, že něco podobného tvrdí i moje žena... :-)
metalmous 22. 08. 2013, 10:23:48
Odpovědět  Odkaz 
Super překlad do češtiny.))