Příspěvky Shuttleworth: Výchozí nastavení vyhledávání nezměníme
Další hřebík do rakve Ubuntu.
Re: Shuttleworth: Výchozí nastavení vyhledávání nezměníme
Petr Valach 18. 02. 2013, 22:03:55
Odpovědět Odkaz
Shuttleworth: Výchozí nastavení vyhledávání nezměníme
Martin Kozub 18. 02. 2013, 22:50:01
Odpovědět Odkaz
Ono je to složité. Pokud v Canonicalu chtějí nějakou funkci, tak je jasné, že když bude by-default vypnutá, nebude ji téměř nikdo používat a veškerá snaha ji prosadit bude tímto způsobem marná - a tudíž i investice do ní.Martin Kozub 18. 02. 2013, 22:50:01
Odpovědět Odkaz
Na druhou stranu, samotnému se mi toto (snad anonymní) šmírování nelíbí. Doufám že to v Ubuntu 13.04 vyřeší trochu lépe než je to teď ve 12.10. Mělo by tam být alespoň více nastavení a uživatel by měl být více informován o tom, že vyhledávání v dashi odesílá data. No uvidíme.
Petr Valach 18. 02. 2013, 23:23:29
Odpovědět Odkaz
Jak to, že se s tím jinde - co já vím - nesetkáme?
Díky panu Jelínkovi za info.
Marv-CZ 19. 02. 2013, 08:38:32
Odpovědět Odkaz
Lukáš Jelínek 19. 02. 2013, 12:12:06
Odpovědět Odkaz
Mně to nevadí. Ubuntu používám. Na linux jsem se snažil přejít od Ubuntu 7.10. Až asi poslední rok mi vše funguje a je to můj jediný systém. Shuttleworth sype do Ubuntu velké peníze a prostě chce něco i nazpět. Investuje do Ubuntu TV, Ubuntu for phone. Peníze se asi dají sehnat jinak. Můžete prodávat OS jako Microsoft, nebo můžete prodávat celý hardware jako Apple. Pokud chcete ale všechno zadarmo, tak to je malinko problém to pak udržet funkční. Kupme si všichni u Cannonicalu 20GB cloud na Ubuntu One za 30 dolarů ročně, když nás bude milion nebo třeba pět, třeba to vyhledávání a "šmírování" Mark zruší.
Mach 20. 02. 2013, 09:33:58
Odpovědět Odkaz
Ano, tak nějak. Hodně lidí bohužel spojuje, resp. nechápe rozdíl mezi termíny "zadarmo" a "zdarma".
Mach 20. 02. 2013, 09:33:58
Odpovědět Odkaz
Re: Re: Shuttleworth: Výchozí nastavení vyhledávání nezměníme
Lukáš Jelínek 20. 02. 2013, 09:44:09
Odpovědět Odkaz
Andrej Pavelka 20. 02. 2013, 15:47:57
Odpovědět Odkaz
Mach 20. 02. 2013, 21:05:06
Odpovědět Odkaz
Možnost v GUI cokoliv přenastavit je dle mě v současné době spíše kontraproduktivní. V "dávných" dobách, kdy byl linux doménou fandů je pryč. Po tom všichni snili a doufali, že ta doba přijde. No a dnes je to tady, sice pomalu, ale jistě. S tím se ale dostáváme do přesně opačného problému: laičtí uživatelé obvykle přílišnou konfigurovatelnost neocení. Otázka: Instaloval jste nějaký linux "nelinuxové" osobě? Jeho plocha i veškerá nastavení se ani po čase nezmění. Používá systém - o nastavení se nestará.Mach 20. 02. 2013, 21:05:06
Odpovědět Odkaz
Toto je pouze jeden z několika důvodů, proč minimalizaci konfigurace vítám. Celkem výstižně to charakterizuje výrok, že Ubuntu používají ti, kteří neumí nainstalovat Debian. V tom to je. Ubuntu mi nikdo nenutí, je to volba.
Andrej Pavelka 21. 02. 2013, 14:20:26
Odpovědět Odkaz
Ďalej som prostredníctvom Linuxu pozachraňoval dáta na "x" počítačoch, na ktorých padol Windows a podával som Linux na vyskúšanie do dualbootu "x" ľuďom, ale konkrétne prípady tu rozoberať nebudem, lebo to by bol do diskusie veľmi dlhý príspevok a možno si to všetko ani nepamätám.
Petr Valach 23. 02. 2013, 11:51:27
Odpovědět Odkaz
Takže s čím nesouhlasím, je, že je dobře, že je malá možnost uzpůsobit si prostředí systému. Hlavně v případě Ubuntu je to víc než třeba. Sice jsem se vrátil k výchozímu nastavení Unity (používám HUD atd., akorát jsem si trochu upravil scrollbary), ale nebudu popírat, že vzhled Unity je na můj vkus hrozný. Takže BFU ať si dělá, co chce, ale já si chci to, co používám, přizpůsobit vlastním požadavkům, které - btw. - jsou hodně drsné. Jsa náročným uživatelem :-) ale nejsem jako šéf, který automaticky třeba daný soft, metodu vyhazuje. Já hledám, hraju si, zkouším a snažím se.
Andrej Pavelka 26. 02. 2013, 18:02:01
Odpovědět Odkaz
Jiří Eischmann 20. 02. 2013, 22:41:23
Odpovědět Odkaz
Vždycky to zaplatí zákazník. Ať už je to v ceně produktů, na které má reklamu přímo v systému, nebo v ceně počítače, který si koupil (výrobci, kteří prodávají počítače s Ubuntu většinou Canonicalu něco platí - za tweaky, za podporu,...). Já už se dnes spíš příkláním k tomu, abych za něco prostě zaplatil rovnou penězi a pak měl od takového vlezlého monetarizování pokoj, protože už to je úplně všude.
Petr Valach 23. 02. 2013, 11:54:07
Odpovědět Odkaz
Petr Valach 23. 02. 2013, 12:00:32
Odpovědět Odkaz