goodbye to the old vista, welcome to a new age. gotta switch to lenux right now!
A useful site to get spanish to english translation and dictionary!
Příspěvky Skončila podpora Windows Vista
Velmi objektivní článek! Vskutku. Tady asi někdo nechtěl říkat, že Visty byly propadák a pořád nevěří v nic od Microsoftu. Nejjednodušší by bylo, kdybychom prostě nic nenavrhovali. :D
Ostuda tohle i ukazovat. Do vzhledu Visty to má daleko, samá nedokonalost, kam se podívám.
takze to naprosto odpovida, Vista byla take ostuda ukazovat a hlavne Microsoftem vydavat, z tve reakce predpokladam ze ses Vista masochistickej uzivatel kteremu nevadi ze ten system byl nejhrosi Windows ze vsech, do korporatu to nesmelo, potrebovalo to nekolikrat vykonejsi HW, takze si zaplatil treba 10.000Kc navic jen proto aby ten system behal podobne jako predchozi/dalsi Windows na totoznem HW atd... ;)
Nevím jak u vás, ale můj PC si ani nevšimne že na něm nějáká Vista běží. Rozhodně použitelnější než váš rychlý Linux na pravěkém železe. Pokrok nezastavíš, na nový systém je potřeba nových technologií, a ne brzdit vývoj.... Jo, a navíc oproti Linuxu, na Vistách alespoň fungují moderní hry. ;)
u me Vista rozhodne nebezi, na mem HW ani jine Windows, GNU/Linux ktery mi bezi na i5+16GB RAM+SSD startuje ~6s (bez hybridniho-hibernacniho-windows-vypinani), programy startuji behem 0.5-2s (2s treba GIMP nebo LibreOffice)... jo a ten system, narozdil od pravekych Vist je stale podporovanej ;)
dalsi vec jeze mi stejne moderni GNU/Linux bezi i na ARM 1GHz s 512MB RAM na kterych Visty nemaji sanci at uz diky ARM tak diky 512MB RAM ;)
a hry? dekuji, to sem provozoval v minulem stoleti ;)
dalsi vec jeze mi stejne moderni GNU/Linux bezi i na ARM 1GHz s 512MB RAM na kterych Visty nemaji sanci at uz diky ARM tak diky 512MB RAM ;)
a hry? dekuji, to sem provozoval v minulem stoleti ;)
Né, já používám Linux. Windows dnes jen v práci, domů mi nesmí, hlavně po aférách se špehováním. S Vistou mám ale zkušenosti z doby, kdy jsem chodil ještě na střední, stejně mám zkušenost s Windows 7, kterou jsme od školi měli jako studenti zdarma. Vista nebyla o nic špatnější než Windows 7. Co na Vistě lidem vadilo, bylo konečně rozlišení administrátora od neadministrátora a přísně nastavené UAC, což však já vždy viděl jako pozitivum. Ve Windows 7 bylo UAC trochu zmrveno a byl zapnut whitelist, který šel obejít ke spuštění programu v administrátorském režimu přes notepad, který byl na whitelistu! Vista oproti Win 7 o trošičku déle startovala, ale to nikdy pro mě nebyl problém. Občas se zmiňuje jakási pomalost, ale to způsoboval zapnutý vsync v Aeru, ve Win 7 byl vypnut, nebo to bylo nějak upraveno, ale za odměnu jsme dostali tearing. Do Win 7 pak byly přidány různé fade-in/out animace, které pak klamou, jakože je ten systém takový svižnější. Ale to je úplně mimo.
Já takto nadávám na většinu skinů, které se snaží napodobovat jiné systémy a přitom je to kvalitativně úpně naprd. Na Windows třeba byly skiny ala Mac OS, či linuxová témata, ale většinou stáli za kulový. Stejně, jako tento skin Visty stojí za kulový, když ho porovnáte se skutečností. Něco se povede, že třeba pozadí panelu vypadá stejně, ale pak kouknete na tlačítko v task baru a vidíte to. Nebo kouknete na ikonky v systray a vidíte to. Nebo do menu a opět je to jasné.
Takže ne, já nejsem zaujatý, je to můj objektivní názor na věc.
Já takto nadávám na většinu skinů, které se snaží napodobovat jiné systémy a přitom je to kvalitativně úpně naprd. Na Windows třeba byly skiny ala Mac OS, či linuxová témata, ale většinou stáli za kulový. Stejně, jako tento skin Visty stojí za kulový, když ho porovnáte se skutečností. Něco se povede, že třeba pozadí panelu vypadá stejně, ale pak kouknete na tlačítko v task baru a vidíte to. Nebo kouknete na ikonky v systray a vidíte to. Nebo do menu a opět je to jasné.
Takže ne, já nejsem zaujatý, je to můj objektivní názor na věc.
tak podle me ukolem skinu neni 1:1 vzhled i chovani, ale napr. to aby se nekomu s Windows snadneji preslo na GNU/Linux, takovemu tomu cloveku co je zavislej na barve ikonky :) tam je pak jedno ze to je nepresne, dulezite je ze se to podoba mnohem vice nez nativni vzhled daneho DE...
Ať žije čistý, pěkný vzhled linuxového desktopu bez nějakých udělátek á la Windows. Jsem pro radikální přístup. Jsem pro, aby se prezentoval systém takový, jaký je. A aby se lidem nedávala možnost zbytečně tesknit po tom starém, špatném, zaostalém.