přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S

Příspěvky Testovací maraton LibreOffice 4.0

Petr Valach Testovací maraton LibreOffice 4.0
Petr Valach 16. 12. 2012, 23:02:46
Odpovědět  Odkaz 
Dík. Aktuálně potřebuji vyřešit několik průšvihů v Impressu a podporu pro makra společnosti Rácio. (Ta jsou tak použitelná pouze v OO.) Taky by bylo fajn, kdyby se doplnila nápověda, ta je silně neaktuální - ostatně jako u gimpu a myslím i inkscapu (o scribusu radši nemluvě).
Testovací maraton LibreOffice 4.0
Fulda 17. 12. 2012, 11:46:41
Odpovědět  Odkaz 
Mě by se líbilo, kdyby upravili vzhled ve stylu MO 2007. Přijde mi to daleko intuitivnější a vše se lépe hledá.
Lukáš Jelínek Re: Testovací maraton LibreOffice 4.0
Lukáš Jelínek 17. 12. 2012, 12:15:41
Odpovědět  Odkaz 
Kdyby měl někdo zájem takové GUI vytvořit, má možnost (jako to dělá IBM u svého Lotus Symphony). Myslím, že prioritou The Document Foundation je ale něco jiného, než totálně překopávat GUI.
Petr Valach Re: Testovací maraton LibreOffice 4.0
Petr Valach 17. 12. 2012, 12:30:19
Odpovědět  Odkaz 
Protože za rok skončí podpora pro MSO 2003, nabízím v naší firmě jako alternativu LO, mj. protože má podobné ovládání a naučit se pracovat s MSO novější verze je opruz. Resp. totální zoufalství. Já to víceméně vzdal a MSO nepoužívám.

Očekávám ale vylepšení GUI, rozhodně - i když ne v této verzi, ovšem. Ale do budoucna je to totálně neudržitelné. Některé připomínky nedávno psal pan Jelínek, s těmi bez výhrad souhlasím. Ale já chci ještě něco víc. Něco, co bude mít OO, a sice cosi jako pruh úloh - to, co bylo v Symphony. Zatraceně užitečná věc. Má to i Calligra, ale to je nepoužitelný program.