Příspěvky Ubuntu 15.04 Vivid Vervet: co nového přináší?
Rozšíření pro VMware mohou být docela nezajímavá, protože místo nich jsou v distribuci dostupné open-vm-tools.
Re: Ubuntu 15.04 Vivid Vervet: co nového přináší?
František Zatloukal 23. 04. 2015, 16:57:22
Odpovědět Odkaz
Pěkné info, jenom teda překlad "Správce displejů", je trochu mimo ... :D
Lukáš Jelínek 23. 04. 2015, 23:49:30
Odpovědět Odkaz
Re: Re: Ubuntu 15.04 Vivid Vervet: co nového přináší?
Vaše jméno: 25. 04. 2015, 10:27:48
Odpovědět Odkaz
cesky by to byl spravce zobrazeni, spravne spravce prihaseni, protoze se na te obrazovce (display) vybira i GUI
Vaše jméno: 25. 04. 2015, 10:27:48
Odpovědět Odkaz
Re: Re: Re: Ubuntu 15.04 Vivid Vervet: co nového přináší?
Lukáš Jelínek 25. 04. 2015, 12:14:04
Odpovědět Odkaz
Na vývoji některých OS je vidět, jak lidé často zapomínají historii. Dřív byli OS za takovýto plochý a strohý design vláčeni kde to jen šlo. Mám si snad myslet, že další vývojová fáze Kubuntu míří k černobílému designu? Bohužel jakékoliv snahy o návrat k Oxygenu ztroskotaly. Ono v podstatě už samotný základ mi kolabuje ve Virtualboxu, kde po instalaci dodatečných ovladačů zmizí všechny panely a jediné, co se zobrazí, jsou vyskakovací okna a start nabídka. Po dlouhé řadě od dob 12.04 první nefunkční Kubuntu. Takže zůstávám u 13.04 resp. 13.10.
František Zatloukal 23. 04. 2015, 21:26:49
Odpovědět Odkaz
Ubuntu 13.04 a 13.10 jsou už delší dobu bez podpory, je opravdu nutné zůstávat na těchto verzích? Lepší by bylo nainstalovat 12.04, která bude podporována do roku 2017.
Taky jsem si říkal, jestli nebude problém přímo ve Vboxu, ale s předešlými verzemi (i čerstvě vydanými) jsem zatím problém neměl. Je dost možné, že to je i tím, že 15.04 je dost překopaná. Nejvíce mi na ní ale vadí ten Breeze, který si může podat ruce s W8-W10 a také i nejnovějšími Office. Fakt super, když kvůli zcela plochému designu se vám vytrácí rozdíly mezi hranami programů či jen ovládacích prvků v programu.
Re: Re: Re: Ubuntu 15.04 Vivid Vervet: co nového přináší?
Lukáš Jelínek 23. 04. 2015, 23:51:26
Odpovědět Odkaz
Tragedie s těmi desktopy :-( V podstatě pokud chcete seriozní desktop na práci, tak je na výběr jen mezi Xfce a MATE :-(
Nebo jednoduchost LXDE. Jak to vůbec bude v Lubuntu s nasazením LXQt?
Re: Re: Ubuntu 15.04 Vivid Vervet: co nového přináší?
František Zatloukal 24. 04. 2015, 22:36:26
Odpovědět Odkaz
Do Lubuntu lze LxQt nainstalovat z tohoto PPA: https://launchpad.net/~lubuntu-dev/+archive/ubuntu/lubuntu-daily
Neblabol, nefunkcni rozsireni hosta pro vmware nesouvisi se systemd, ale s novym kernelem
No snad to bude dobré.Nejlepší na ubuntu je že tu není bluescreen:D.
Já už Ubuntu opustil a používám z něj tak nanejvýš centrum softwaru, ale v redakci ExoSpace se najde pár kluků (mládež), kteří používají Ubuntu a Unity a nechtějí změnu.
Pro ně je tento článek velmi užitečný, i pro naše čtenáře. Sdílím.
Pro ně je tento článek velmi užitečný, i pro naše čtenáře. Sdílím.