Místo "RAID lze snadno nastavit po instalaci" spíš měli napsat "RAID bude podporován výchozím instalátorem". Navíc někdy grafická instalace nefunguje, pak nastupuje právě ta textová v alternativním CD.
Trošku nešťastně zvolený nadpis -- neuvažuje se tom, že se zruší "alternativní instalátor" ale jen to "AlternateCD". Klasický "textový instalátor" bude pořád dostupný na netboot/minimalCD a na instalačním CD pro servery. Souhlasil bych s tím, že raid na desktopu je opravdu naprosto minoritní záležitost a ten, kdo ho chce si ho asi bude umět nastavit i po instalaci. Navíc je to opravdu jen návrh a z diskuse může klidně vyplynout, že se jeden cyklus počká, než bude do gr. instalátoru přidána i podpora pro raid.
Re: Vývojáři Ubuntu: Možná zrušíme alternativní instalátor Pavel Šimerda29. 08. 2012, 20:59:47 OdpovědětOdkaz
„Souhlasil bych s tím, že raid na desktopu je opravdu naprosto minoritní záležitost a ten, kdo ho chce si ho asi bude umět nastavit i po instalaci.“
Já nesouhlasím :). Typické konfigurace RAID po instalaci rozumně udělat nejdou. Dá se odhadovat, že ty sám RAID nepoužíváš, mám pravdu?
Uznávám, že jsem RAID nastavoval jen na Solarisu, kde je to (i po instalaci) otázka cca. půl minuty :-)
Nevymluvíš mi ale, že těch pro pár uživatelů, kteří chtějí RAID na *desktopu* (kolik znáš lidí, kteří mají RAID na desktopu?), nebude nejmenší problém si s tím poradit (ať už nastavením po instalaci nebo, mnohem pravděpodobněji, instalací z netboot CD).