Opensuse mám rád práve kvôli elegancii a možnostiach nastavovania...
Len mi tam vadí nestabilita KDE prostredia - dúfam, že KDE 4.7 je už vyliečené od týchto problémov...
Keď výjde nová verzia - okamžite vyskúšam znova :)
Příspěvky YaST – Systémový nástroj openSUSE slovem i obrazem
Veľmi slabo a chabo popísaný obsah Yastu. Skutočne by som sa nerozhodol pre OpenSUSE a YaST, ak by som YaST predtým nepoznal, nevyužíval. Všetko to, čo YaST má, čím je slávny a čo ho robí najlepším ovládacím centrom systémov, tu nie je. Som sklamaný.
Re: YaST – Systémový nástroj openSUSE slovem i obrazem
Adam Radiměřský 20. 09. 2011, 17:24:13
Odpovědět Odkaz
Mily Jasoni: A cim to teda je, ze je YaST tak slavny a co ho dela nejlepsim ovladacim centrem systemu???
Otázka je zle postavená. Ja som článok nepísal. Ak si používateľom SuSE a YaST-u, myslím, že ti to trkne samému, že to nie je ono. Nepáči sa ti kritika?
To Adam: Rozumiem a v podstate máš pravdu.
To Adam: Rozumiem a v podstate máš pravdu.
Mne sa článok páči a teším sa na ďalšie časti.
Ako bývalý mandrivák zvažujem prechod na openSuse.
Ako bývalý mandrivák zvažujem prechod na openSuse.
vždyť je to děs běs, openSUSE i Fedora.... nejhůře mají udělané SW centrum, tam když jsem chtěl něco nainstalovat, vylezlo mi mrtě věcí.... rád a z pokorou, jsem se vrátil k Ubuntu, ten jejich správce SW, prostě nemá chybu!!!! po vyzkoušení openSuse a Fedory a jiných dister s klidem můžu říct, že Ubuntu je fakt špička (pro mně), na kterou nikdo nemá a je to Linux opravdu pro lidi.... škoda jen, že místo gnome-shellu začli "nelogicky" tvořit Unity :-( Kdyby měl OpenSus, nebo Fedora takhle krásmě zmáknutý správce SW, tak bych uvažoval o Fedoře....mno, škoda...
Ja som pouzival Mandrivu az do poslednej aktualizacie, ktora uplne pohorela a co je este horsie instalacne DVD na mojom kompe ani nenabehne - nezacne instalacia, skocim na prikazovom riadku, to bolo uz na mna MOC. OpenSUSE som uz pouzival a velmi rad som sa k nemu vratil, ak pouzivas Mandrivu, mozem odporucit aj OpenSUSE.
Děkuji za pěkný článek, OpenSUSE sem tam používám není to špatné distro ale... Textové rozhraní Yastu je pro mne novinkou děkuji za tuto novou informaci :) těším se na další pokračování. N
To Jason:
Otazka vubec neni spatne polozena! Tvrdis (ty!!! ne autor clanku), ze YaST je nejlepsi spravce systemu, ze existuji nejake vlastnosti, ktere ho cinni slavnym a ktere v clanky nebyly zmineny. A ja se te tedy ptam: Jake to jsou vlastnosti???
Otazka vubec neni spatne polozena! Tvrdis (ty!!! ne autor clanku), ze YaST je nejlepsi spravce systemu, ze existuji nejake vlastnosti, ktere ho cinni slavnym a ktere v clanky nebyly zmineny. A ja se te tedy ptam: Jake to jsou vlastnosti???
YaST – Systémový nástroj openSUSE slovem i obrazem
Sleep_Walker 22. 09. 2011, 14:56:30
Odpovědět Odkaz
Jeste bych zminil, ze YaST poskytuje (i kdyz ne vzdy dobre fungujici) CLI rozhrani.Sleep_Walker 22. 09. 2011, 14:56:30
Odpovědět Odkaz
Sila YaSTu je v tom, ze ma spoustu modulu na nastaveni spousty veci aniz by clovek musel studovat/vzpominat, kde se to vlastne nastavuje v /etc. Ale je proste lepsi to zkusit nez popisovat :)