přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Bitva o síťovou neutralitu v USA míří na půdu kongresu

Bitva o síťovou neutralitu v USA míří na půdu kongresu

Síť

Američtí zákonodárci mají možnost zvrátit zrušení síťové neutrality. Šance odpůrců jsou však zřejmě malé.


Zrušení síťové neutrality v USA nabude účinnosti 60 dní po uveřejnění rozhodnutí FCC. K němu by ale nakonec nemuselo dojít, pokud by se odpůrcům podařilo verdikt komise zvrátit v Kongresu USA. Pokud by totiž parlament schválil speciální opatření podle revizního zákona, rozhodnutí FCC by bylo nejen zrušeno, ale už by nesmělo být schváleno ani v budoucnu.

Největší šance na prosazení návrhu jsou v senátu, kde mají Republikáni jen těsnou většinu a senátorka za tuto stranu Susan Collins síťovou neutralitu podporuje. Ovšem ve sněmovně má vládní strana větší převahu a ani několik republikánských poslanců nesouhlasících s rozhodnutím FCC na tom nemůže nic změnit. Navíc prezident Donald Trump může rozhodnutí zákonodárců vetovat – a lze předpodkládat, že by tak učinil, protože zrušení síťové neutrality patří do jeho doktríny.

Nahoru

Příspěvky

Bitva o síťovou neutralitu v USA míří na půdu kongresu
Jajkaramba 19. 12. 2017, 16:30:54
Odpovědět  Odkaz 
To by bylo pěkné, kdyby se jim to povedlo. To zrušení SN je jeden veliký nesmysl, ze kterého budou profitovat jenom veliké firmy.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog