přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Calligra 3.0: Qt 5, KDE Frameworks 5 a „redukční dieta“

Calligra 3.0: Qt 5, KDE Frameworks 5 a „redukční dieta“

Calligra

Byla oficiálně vydána verze 3.0 balíku Calligra Suite. Není zaměřena na nové funkce, hlavními změnami je použití nových verzí frameworků a odstranění některých aplikací.


Calligra Suite je kancelářský a grafický balík vzniklý z někdejšího balíku KOffice, spjatého s desktopovým prostředím KDE. Nyní bylo oficiálně ohlášeno vydání verze 3.0 (neoficiálně je tato verze k dispozici už od prosince loňského roku). Verze není zaměřena na nové funkce, její smysl je jiný.

Balík byl totiž portován na nové frameworky: Qt 5 a KDE Frameworks 5. Dosavadní závislost na starých verzích byla brzdou pro další rozvoj balíku. Aplikační sada také prošla „redukční dietou“, kdy zmizely některé aplikace. Krita je už nějakou dobu vyvíjena nezávisle, nyní zmizely aplikace Author, Brainstorm, Flow a Stage. Poslední dva programy byly ale odebrány jen dočasně, v budoucnu by se měly opět vrátit.

Nahoru

Příspěvky

Jan Papež Calligra 3.0: Qt 5, KDE Frameworks 5 a „redukční dieta“
honyczek 16. 01. 2017, 13:41:48
Odpovědět  Odkaz 
Skvěle. Teď už jen zajistit, aby se ty aplikace daly normálně používat. Občas s nimi něco zkouším vytvořit, ale není to úplně ono.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz