přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, CZ.NIC představil svůj domácí router

CZ.NIC představil svůj domácí router

CZ.NIC

Router je součástí projektu Distribuovaná kybernetická bezpečnost.


V rámci projektu Distribuovaná kybernetická bezpečnost představil Bedřich Košata z CZ.NIC (vedoucí vývojového týmu) speciální domácí router, který je hlavní součástí tohoto projektu. V textu na blogu, v němž celé toto zařízení přibližuje do detailu, mimo jiné Bedřich Košata píše: "Celkově se bude jednat o poměrně dobře vybavené zařízení, které by mělo svým výkonem výrazně předčit cokoli, co je dnes na trhu domácích routerů k dispozici, a poskytnout tak dostatek výkonu ke všem potřebným bezpečnostním analýzám. Z mého pohledu je na tomto zařízení nejzajímavější skutečnost, že se jedná o plně otevřené řešení, jehož návrh bude zveřejněn pod open source licencí. A navíc bude mít nálepku “Made in Czech Republic”, takového hardwaru dnes moc nenajdete."



Nahoru

Příspěvky

CZ.NIC představil svůj domácí router
Max 30. 07. 2013, 12:45:22
Odpovědět  Odkaz 
Nikde nic o koncové ceně. Nikde nic o reálném datu uvedení na trh. To, že to bude otevřené, je v tomto případě úplně nepodstatné. Kor pokud to zůstane pouze na papíru, nebo jako software, který nikdo nebude implementovat. Takže jásání je zatím zcela předčasné a naprosto zbytečné.
Lukáš Jelínek Re: CZ.NIC představil svůj domácí router
Lukáš Jelínek 30. 07. 2013, 15:37:06
Odpovědět  Odkaz 
Nevšiml jsem si, že by sdružení CZ.NIC někdy nějaký projekt nedotáhlo do konce. Proto se neobávám, že by to zůstalo jen na papíře. Že to bude otevřené, je hodně podstatné, protože se půjde snadno přesvědčit, co ta krabička dělá, co zaznamenává, co odesílá atd.
Re: CZ.NIC představil svůj domácí router
Cechi 3. 08. 2013, 11:19:41
Odpovědět  Odkaz 
Hlavně kritizovat za každou cenu
Re: CZ.NIC představil svůj domácí router
Pavel Šimerda 4. 08. 2013, 23:23:43
Odpovědět  Odkaz 
Vzhledem k tomu, že CZ.NIC ani nenaznačuje, že by chtěl se zařízením vstupovat na trh, nedává výtka smysl. Otevřenost je z mého pohledu podstatou celého projektu. Pokud někdo otevřenost považuje za bezvýznamnou, pak nevím, co ho přivádí sem na LE.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz