přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Red Hat Enterprise Linux 7 je rychlejší

Red Hat Enterprise Linux 7 je rychlejší

Red Hat

První beta sedmé verze distribuce Red Hat Enterprise Linux se ukazuje být rychlejší než současná verze 6.5. Obsahuje také řadu novinek, například kontejnery, lepší interoperabilitu s Windows nebo XFS jako výchozí souborový systém.


Firma Red Hat vydala 11. prosince první betaverzi své linuxové distribuce Red Hat Enterprise Linux 7. Zájemci tak už mohou testovat novinky, které sedmá verze RHEL přináší. Patří k nim například podpora kontejnerů pro běh procesů, lepší interoperabilita se systémy Microsoft Windows (díky integraci technologie Samba 4.1), XFS jako výchozí souborový systém, vylepšené síťování, jednotná správa subsystémů nebo podpora velkých datových úložišť.

Současně je nová verze oproti té předchozí (6.5) významně rychlejší. Ve většině výkonnostních testů dosáhla lepších výsledků, v některých případech až o desítky procent. Zřejmě se na tom podílí i použití linuxového jádra 3.10, protože v poslední době platí, že novější jádra bývají rychlejší.

Nahoru

Příspěvky

Red Hat Enterprise Linux 7 je rychlejší
Pavel Šimerda 15. 12. 2013, 09:26:20
Odpovědět  Odkaz 
To je docela odlišná taktika od některých jiných softwarových firem, které se snaží aby jejich příští verze byla vždy podstatně pomalejší...
Red Hat Enterprise Linux 7 je rychlejší
Leoš Houser 30. 12. 2013, 12:41:14
Odpovědět  Odkaz 
Uvidíme, jak bude vypadate produkční verze.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz