přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Soudní dvůr EU: USA nesplňují podmínky pro ochranu dat občanů EU

Soudní dvůr EU: USA nesplňují podmínky pro ochranu dat občanů EU

Soud

Soudní dvůr EU v souladu se stanoviskem generálního advokáta zrušil rozhodnutí Evropské komise, že USA jsou „bezpečný přístav“ pro osobní údaje občanů EU.


Předminulý týden vydal generální advokát Soudního dvora EU stanovisko, že osobní údaje občanů Evropské unie nelze předávat do Spojených států amerických, protože USA nesplňují podmínky ochrany a nelze je tedy považovat za „bezpečný přístav“ (Safe Harbour). Nyní soudci SDEU v souladu s tímto stanoviskem rozhodli, že rozhodnutí Evropské komise, že USA podmínky stanovené EU splňují, je neplatné.

Znamená to, že o přípustnosti předávání dat do USA budou rozhodovat jednotlivé členské státy na základě svých právních řádů. Rozhodnutí SDEU může mít zásadní dopady na fungování amerických elektronických služeb na území EU, protože v mnohých případech se data ukládají právě na serverech v USA (obecně to ale platit nemusí, řada firem má své servery také ve státech EU a často si lze zvolit, do které lokality se data uloží).

Nahoru

Příspěvky

Soudní dvůr EU: USA nesplňují podmínky pro ochranu dat občanů EU
Wrunx 6. 10. 2015, 18:03:43
Odpovědět  Odkaz 
No, tak uvidíme jak vlezdop.... vládu máme - jak se postaví k FATCA, kterou Hornochová (samosebou pod taktovkou Babišovou) tak přeochotně podepsala!!
Soudní dvůr EU: USA nesplňují podmínky pro ochranu dat občanů EU
NULL 7. 10. 2015, 01:00:37
Odpovědět  Odkaz 
Hmm, jestli se ještě v Evropě najde oblast, kde američané nemají své lidi, nebo ji aspoň nelobují? Slyšel jsem vtip: "Víte proč v USA nejsou státní převraty?.........Protože tam není US ambasáda :-)))". Stejně nechápu. Provalilo se že v EU odposlouchávali snad i uklizečky a nic se neděje. Podepisuje se bestiální smlouva TTIP a toto s tím "SafeHarour" má pak být jako co? Nějaké jako "udělali jsme co šlo?" :-)))

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz